Klimop

De Hedera helix 'Goldheart' is een snel groeiende klimplant. De 'Goldheart' kan tot 500cm hoog worden. Het kleine, hartvormige blad is groen met een goudgele vlek in het midden. In oktober en november bloeit de 'Goldheart' met bolvormig getooide geelgroene bloemtrossen, gevolgd door zwarte bessen. De 'Goldheart' is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De 'Goldheart' komt het beste tot zijn recht als bodembedekker of klimplant in een haag. De Hedera helix 'Goldheart' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, voedselrijke grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Potgrond gebruiken.

€ 7.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Klimop
Klimop
 

Mispel

De Mespilus germanica 'Westerveld' is een zeer decoratieve fruitboom met een brede groei in de kroon.Vanaf mei verschijnen er opvallende, grote witte bloemen aan deze Mispel. Het langwerpige, groene blad is zeer fijn gezaagd en zacht behaard dat in de herfst prachtig rood- bruin tot goud- oranje verkleurt, een echte aanwinst voor uw 'herfst' tuin. Na de bloei vormt de Mespilus germanica 'Westerveld' bruine eetbare vruchten welke geplukt kunnen worden na de eerste nachtvorst. Na de oogst van de mispels kunnen deze het beste eerst drie weken bewaard worden op een koele donkere plaats (kelder) met het kroontje naar beneden gericht. De opvallende mispelvruchten zijn bijzonder geschikt voor de bloemsierkunst en voor het verwerken van jam, confituur en gelei. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond bij het planten.

€ 16.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Mispel
Mispel
 

Groene coniferenhaag

De Groene coniferenhaag Thuja occidentalis 'Brabant' is de meest verkochte haagconifeer. De Groene coniferenhaag Thuja occidentalis 'Brabant' is een snel groeiende haagconifeer die met gemak 500cm hoog wordt. Het blad is donkergroen. De Thuja occidentalis 'Brabant' groeit met uitwaaierende scheuten en groeit daarom snel dicht. Voor een strakke coniferenhaag kunt u de Thuja occidentalis 'Brabant' twee keer per jaar snoeien. De Groene coniferenhaag Thuja occidentalis 'Brabant' is zeer winterhard, groenblijvend en een sterke plant die groeit op alle soorten grond, mits goed aangeplant. Tuinplant.nl kweekt de meeste maten zelf.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 1.56

Lees meer....

Tuinplant.nl Groene coniferenhaag
Groene coniferenhaag
 

Rode treur Stamroos

De Rosa 'Rambling Rosie' is een stamroos met afhangende takken waaraan licht geurende, rode bloemen komen. Deze stamroos is een echte doorbloeier. in het voorjaar na de vorst is het goed om de roos weer flink in te snoeien. Bij het planten is het goed om Rozengrond te gebruiken en bemest in het seizoen met Rozenmest.

€ 42.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Rode treur Stamroos
Rode treur Stamroos
 

Portugese laurierboom op stam

De Portugese Laurierboom (Prunus Lusitanica 'Angustifolia)' op stam heeft een compactere vorm dan de Prunus Lusitanica en de bladeren zijn kleiner en donkergroen van kleur. De Prunus Lusitanica 'Angustifolia is groenblijvend en zeer geschikt voor de kleinere tuin. Deze Portugese Laurierboom op stam staat het liefste in de zon of halfschaduw op een beschutte plek. Hij bloeit in mei met witte bloemen en krijgt in het najaar rode vruchten welke verkleuren naar zwart. Deze Portugese Laurierboom op stam is in meerdere stamhoogtes te bestellen. De Prunus Lusitanica 'Angustifolia op stam staat het liefst op een goed doorlatende bodem maar stelt verder weinig bodemeisen. U kunt deze Portugese Laurier op stam het beste na de bloei bijsnoeien om deze in vorm te houden. Snoeien kan niet in de volle zon i.v.m. het inbranden van de gesnoeide takken. De Prunus Lusitanica 'Angustifolia' kunt u het beste met een snoeischaar snoeien, doet u dit met een heggeschaar dan worden de bladeren doorgeknipt en krijgt u allemaal lelijke, ingedroogde randen te zien. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten voor de voeding.

€ 47.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Portugese laurierboom op stam
Portugese laurierboom op stam
 

Amerikaanse sering op stam

De Ceanothus Impressus 'Victoria' op stam staat bekend onder de Nederlandse naam Amerikaanse Sering op stam. De Ceanothus Impressus 'Victoria' )Amerikaanse Sering op stam' krijgt mooie, diepblauwe bloemen welke verschijnen in de maanden mei tot en met juli. Deze prachtige bloemen steken mooi af tegen de kleine, glanzende, groene blaadjes. Deze Amerikaanse Sering op stam is in meerdere stamhoogtes te bestellen. Een groot voordeel van de Amerikaanse Sering op stam is dat hij zowel groenblijvend als winterhard is. Om de kruin in een mooie bolvorm te houden kunt u de plant regelmatig bijsnoeien. De Amerikaanse Sering staat graag op een beschutte plaats in de zon in voedzame aarde. Gebruik daarom Tuinplantengrond bij het aanplanten.

€ 67.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Amerikaanse sering op stam
Amerikaanse sering op stam
 

Japanse hulst bol buxusvervanger

De Ilex crenata (Japanse hulst) is een groenblijvende bol die goed als vervanger kan worden gebruikt voor de Buxus die wordt aangevreten door de Buxusmot. Deze Japanse hulst is strak geknipt in bolvorm!

€ 18.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Japanse hulst bol buxusvervanger
Japanse hulst bol buxusvervanger
 

Krentenboom op stam

De Amelanchier Lamarckii (Krentenboom op stam) is een prachtige boom met donkergroen blad dat in de herfst bijzonder mooi oranje-rood verkleurd. In het voorjaar geeft de Amelanchier Lamarckii (Krentenboom op stam) een prachtige bloei van witte bloemen daarna verschijnen er in de zomer de eetbare vruchten die paars-zwart kleuren als ze rijp zijn. De Krentenboom op stam is een zeer winterharde boom die op jonge leeftijd goed gesnoeit moet worden om een mooi gevormde kroon te verkrijgen. De boom staat het liefst op een lichtvochtige zand- of zurige grond. De Amelanchier Lamarckii kunt u het beste snoeien na de bloei. Gebruik Aanplantgrond en Tuinturf bij het aanplanten en plaats deze boom met boompalen.

€ 47.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Krentenboom op stam
Krentenboom op stam
 

Glansmispel leiboom

De Leiboom glansmispel (leiphotinia) is een erg mooie en populaire groenblijvende leiboom. De lei-Photinia fraseri 'Red Robin' is een aanvulling voor uw tuin. Naast een dichte bladstructuur heeft de leiboom u in het voorjaar vuurrode bladuitlopers te bieden. Deze vuurrode uitlopers die in contrast staan met het donkergroene blad, zorgen ervoor dat een haag niet alleen maar een afscheiding is, maar ook voor een vaste sierwaarde in uw tuin kan zorgen. Takken die zich niet laten leiden kunt u eenvoudig wegsnoeien.Plant de leiphotinia in aanplantgrond en zet er een boompaal bij.

€ 244.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Glansmispel leiboom
Glansmispel leiboom
 

Groene beukenhaag

De groene beukenhaag Fagus sylvatica is de bekendste en meest toegepaste haagplant voor een beukenhaag. De groene beukenhaag kan goed gesnoeid worden en groeit in de lente met lichtgroen blad dat verkleurt naar donkergroen gedurende de zomer en dat in de herfst oranjebruin kleurt. De Fagus sylvatica beukenhaag staat bekend om zijn dichte haagstructuur. De groene beukenhaag is winterhard en bladhoudend. De beukhaag kan enkel of dubbel geplant worden. Van half oktober tot half april is de Fagus sylvatica beukenhaag leverbaar met kale wortel, dit scheelt aanzienlijk in prijs. De groene beukenhaag gedijt het beste op vochthoudende, zure grond in de volle zon of halfschaduw. Snoei de beukenhaag direct na aanplanting en houd vooral in het eerste voorjaar en zomer de grond goed vochtig. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken.

Het planten van een beukenhaag.

€ 1.21

Lees meer....

Tuinplant.nl Groene beukenhaag
Groene beukenhaag
 

Portugese leilaurier

De leilaurier Prunus lusitanica ofwel de Portugese laurier is een wintergroene leiboom. Zowel in de zomer als in de winter kunt u genieten van een mooie dichte leilaurier. De donkere bladeren en rode bladstelen maken dat de Prunus lusitanica een fraaie uitstraling heeft. Deze leiboom kan in vrijwel elke grond staan en gedijt het best op enigszins beschutte plaatsen. Plant deze leilaurier in aanplantgrond en zet er een boompaal bij.

€ 131.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Portugese leilaurier
Portugese leilaurier
 

Dakboom glansmispel

Erg mooie en populaire dakboom, de dak-photinia. De Photinia fraseri 'Red Robin' dakboom is een aanvulling voor uw tuin. Naast een dichte bladstructuur heeft de plant u in het voorjaar vuurrode bladuitlopers te bieden. Ook in de winter blijft de dakboom in het blad. Deze vuurode uitlopers die in contrast staan met het donkergroene blad en de witte bloemschermen zorgen ervoor dat deze boom veel aan uw tuin kan toevoegen.Takken die zich niet laten leiden kunt u eenvoudig weg snoeien. Plant aanplantgrond bij de dakphortinia en zet er een boompaal bij.

€ 314.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Dakboom glansmispel
Dakboom glansmispel
 

Dak tulpenboom

Deze prachtige dakboom met bijzonder mooie bloemen die wel wat weg hebben van een tulp (vandaar de naamgeving). De dak-tulpenboom Liriodendron verlangt wel een voedingrijke, doorlatende bodem en het is dus ook van belang om de dakboom regelmatig bij te mesten. De dakboom moet niet verward worden met de eveneens tulpenboom genaamde magnolia. Plant er aanplantgrond bij en zet er een boompaal bij.

€ 158.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Dak tulpenboom
Dak tulpenboom
 

Gouden regen op stam

De Gouden Regen op stam (Laburnum watereri 'Vossii') krijgt gele, geurende trossen bloemen. ook heeft de goudenregen op stam (Laburnum watereri 'Vossii') een mooie groen met wit gestippelde bast. De gouden regen op stam kan op bijna elke plek staan, maar hij houdt niet van een natte grond. Snoeien kunt u beter niet doen, want hierdoor treedt snel rotting op. Dood hout kunt u natuurlijk wel verwijderen.Als u kinderen heeft, let dan op: de peulen zijn giftig. Plaats een boompaal bij de gouden regen en gebruik aanplantgrond bij het planten.

€ 50.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Gouden regen op stam
Gouden regen op stam
 

Leiplataan

De leiplataan is vooral bekend als dakboom. De Lei-plataan kan echter ook goed als leiboom toegepast worden. Met zijn grote bladeren heeft u snel een mooie dichte leiboom in uw tuin staan. resultaat. Tuinplant.nl kan deze leibomen in vrijwel elke maat leveren tussen 120cm en 240cm hoog. Plant bij de leiplataan aanplantgrond en zet er een boompaal bij.

€ 111.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Leiplataan
Leiplataan
 

Bonte bolesdoorn op stam

Deze schitterende bolesdoorn op stam draagt de Latijnse naam Acer ps. 'Brilliantissimum'. Deze Acer ps. 'Brilliantissimum' heeft bijzonder mooi bont blad. Het jonge blad van deze Bonte bolesdoorn op stam loopt in het voorjaar roze uit en verkleurd richting de zomer naar licht geelgroen met groene nerven. Omdat de Acer ps. 'Brilliantissimum' een langzame groei heeft is snoeien nagenoeg niet nodig. Wordt deze Bonte bolesdoorn toch te groot dan kunt u de boom terug knotten. Doe dit echter niet tussen december en mei. Voor een goede start aanplanten met aanplantgrond en boompalen.

€ 46.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Bonte bolesdoorn op stam
Bonte bolesdoorn op stam
 

Papierberk

Helderwitte papierberk, waarvan de bast in papierdunne stroken afschilfert. Deze boom mag niet te droog staan, in tegenstelling tot zijn soortgenoten. Snoeien: Oktober. ABC boom - niet snoeien tussen december en mei.

€ 28.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Papierberk
Papierberk
 

Hazelaar boom

De Corylus colurna is een bladverliezende, kegelvormige boom. Heeft breed ovale, sterk getande, bijna gelobde, donkergroene bladeren. Aan het eind van de winter verschijnen de lange, gele katjes. De nootjes zitten in trossen in gefranjerde stroschubben.

€ 38.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Hazelaar boom
Hazelaar boom
 

Treurberk

De Betula pendula 'Tristis' is een witte treur berk. Bladverliezende boom met een smalle kroon. Heeft slanke, hangende twijgen en een zilverwitte schors die met de jaren zwart en ruw wordt bij de voet van de stam. In de lente verschijnen geelwitte katjes. De ovalen, lichtgroene bladeren kleuren geel in de herfst.

€ 49.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Treurberk
Treurberk
 

Goudberk

De Betula ermanii 'Holland' is een middelgrote goudberk met een goedgevormde, eironde kroon. In het begin is de kroon nog smal, maar op latere leeftijd wordt deze aanzienlijk breder. Kan uiteindelijk 20 meter hoog worden. De Goudberk staat bekend om zijn prachtige herfstkleuren. De Goudberk heeft een recht opgaande, geelwitte stam met een grijzige gloed. De Betula ermanii 'Holland' loopt al vroeg in het voorjaar uit. Is gevoelig voor zeewind. Word veel toegepast in parken en aan straten en lanen. Bladverliezend. Winterhard. Aanplanten in Aanplantgrond.

€ 45.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Goudberk
Goudberk
 

Pluim es

De Fraxinus ornus 'Meczek' is een bladverliezende boom met ronde kroon. Heeft donkergroene bladeren, bestaande uit 5-9 blaadjes. In het late voorjaar en de vroege zomer pluimen met geurende, cremewitte bloemen.

€ 63.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Pluim es
Pluim es
 

Zelkova

De Zelkova serrata heeft eivormige tot langwerpige bladeren, deze zijn zachtgroen en verkleuren in de herfst bronskleurig rood en oranjegeel. De Zelkova wordt gewaardeerd vanwege zijn prachtige groeiwijze en het donkergroene blad. De Zelkova heeft een losse brede en halfopen kroon. De stam is meestal laag vertakt met meerdere stevige hoofdtakken. Eerst is de grijze stam nog glad met roze tot bruinoranje lenticellen, later schilfert hij in platte platen af waardoor de oranjebruine onderschors zichtbaar wordt. Word toegepast in grotere tuinen of in parken solitair. Bladverliezend. Winterhard. Aanplanten in Aanplantgrond.

€ 50.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Zelkova
Zelkova
 

Bruidsluier

De Fallopia Aubertii (Bruidsluier) is een rijkelijk, wit bloeiende klimplant. De Fallopia Aubertii (Bruidsluier) bloeit van juli tot en met oktober met prachtige roomwitte bloemen die in het najaar verkleuren naar geel. De Fallopia Aubertii staat graag op een zonnige plek in uw tuin en zal hierdoor meer bloemen geven. Het is een van de meest snelgroeiende klimplanten en kan wel 250cm hoog worden maar is daarintegen zeer goed terug te snoeien. De Bruidsluier kan goed gebruikt worden als klimplant in een boog, tegen een schutting of tegen een pergola. De Fallopia Aubertii is zeer winterhard maar wel bladverliezend. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 6.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Bruidsluier
Bruidsluier
 

Blauwe regen

De Wisteria Sinensis 'Prolific' (Blauwe Regen) is een uitbundig bloeiende blauwe regen. De Wisteria Sinensis 'Prolific' (Blauwe Regen) bloeit van mei tot juli met vele en mooie blauwe afhangende trossen. De Blauwe Regen staat bekend om zijn rijkelijke bloei en kan goed gebruikt worden als klimplant in een boog, tegen een schutting of tegen een pergola. De bladeren zijn groen. De Wisteria Sinensis 'Prolific' vraagt een zonrijke plaats en is zeer winterhard maar wel bladverliezend. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Blauwe regen
Blauwe regen
 

Vuurpijl

De vuurpijl is een hoge vaste plant, die ongeveer 1 m hoog wordt. De plant is vooral bekend om zijn geweldige bloei in de maanden juli tot september. Er verschijnen dan namelijk lupine-achtige, grote bloemen, die een grote verscheidenheid aan kleuren hebben. De 'Royal Castle Hybrids' heeft de kleuren rood, oranje en geel. De vuurpijl wordt vooral vaak gecombineerd met siergrassen in een border. De Kniphofia uvaria 'Royal Castle Hybrids' gedijt vooral goed op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Let er wel op dat de grond niet te nat of te droog is. Ieder voorjaar mag de vuurpijl teruggesnoeid worden tot op 20 cm hoogte. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten. Tip: Gebruik de vuurpijl ook eens als snijbloem!

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Vuurpijl
Vuurpijl
 

Laagblijvende laurier

De laurier Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' is een laagblijvende laurier met breed opgaande groei en schuingeplaatste takken. De Prunus 'Otto Luyken' kan tot 100cm hoog worden en is daardoor zeer geschikt voor lage hagen. Het smalle, glanzende blad is donkergroen. In mei bloeit de Prunus 'Otto Luyken' met witte, opstaande bloemen, gevolgd door donkerpaarse bessen in de herfst. De Laurier Prunus 'Otto Luyken' is een sterke plant, is zeer winterhard en groenblijvend en daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Prunus 'Otto Luyken' komt het best tot zijn recht in een haag, maar doet het ook prima als bodembedekker. De Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken.

Het planten van een laurierhaag.

€ 1.80

Lees meer....

Tuinplant.nl Laagblijvende laurier
Laagblijvende laurier
 

Mansbloed

De Hypericum androsaemum is een bijzondere plant door de twee kleuren bladeren. De topbladeren zijn paarsachtig, terwijl de andere bladeren gewoon frisgroen zijn. De plant is bladverliezend. Het blad steekt prachtig af bij de felgele bloemetjes, die van juli tot oktober verschijnen. Deze zijn kleiner dan bijvoorbeeld de Hypericum 'Hidcote'. Na de bloei verschijnen rode bessen, die later donker verkleuren. De plant wordt max. 1 meter hoog en is daardoor geschikt voor een border bijvoorbeeld. De plant is winterhard. Voor een uitbundige bloei adviseert Tuinplant.nl u om de plant ieder voorjaar op zo'n 30 cm hoogte af te knippen. Gebruik bij het planten Tuinplantengrond.

€ 1.80

Lees meer....

Tuinplant.nl Mansbloed
Mansbloed
 

Bosnische den

De Pinus Heldreichii 'Compact Gem' (Pijnboom) is een traag groeiende dwergconifeer die groeit in een compacte kegelvorm. Een volwassen Pinus Heldreichii 'Compact Gem' kan 200cm hoog worden en heeft dan een aantrekkelijke asymmetrische vorm. De hoogte van deze Pijnboom na 10 jaar is ongeveer 125cm. De naalden zijn lang, stevig, diep donkergroen en staan in bundeltjes op de takken. De Pijnboom is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een mooie aanvulling op uw wintertuin. De Pinus Heldreichii 'Compact Gem' is een zeer sterke dwergconifeer die het beste gedijt op voedselrijke, droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de zon of halfschaduw.Bij het planten van deze Pijnboom kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 23.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Bosnische den
Bosnische den
 

Goudaardbei

De Waldsteinia ternata is een groenblijvende bodembedekker, die ongeveer 10 cm hoog kan worden. De blaadjes zijn klein en frisgroen. Daar tegen steken de heldergele bloemen, die van april tot mei verschijnen, bijzonder mooi af. Waldsteinia ternata wordt vooral in zonnige borders gebruikt. Een groot voordeel van deze bodembedekker is dat hij zeer sterk is en een grote winterhardheid heeft. Gebruik ongeveer 9 planten op een vierkante meter, snoei de plant ieder voorjaar helemaal terug en gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Goudaardbei
Goudaardbei
 

Cordylina

De mooie Cordyline Australis âRed Starâ is een buitengewoon sierlijke plant met een tropische uitstraling. Hij kan zowel in de tuin (plantenbak) als binnen gebruikt worden. Het blad van de Cordyline Australis âRed Starâ is bruinrood gestreept. De plant is volledig wintergroen. Zorg ervoor dat de Cordylina een zonnige standplaats krijgt maar wel beschut staat. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten.

€ 17.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Cordylina
Cordylina
 

Vrouwenmantel

De Vrouwenmantel (Alchemilla mollis) is een vaste plant met ronde, gekartelde bladeren. Op deze bladeren blijven waterdruppels liggen. Door de mooie vorm is de Vrouwenmantel een mooie aanvulling op uw tuin. De Vrouwenmantel kan maximaal 40 cm hoog worden. In mei en juni bloeit de Alchemilla mollis met gele bloemen. Na deze eerste bloei kunt u in juli de bloemen en een gedeelte van het blad bij de grond afknippen. Hierdoor zal de vaste plant opnieuw uitlopen en opnieuw gaan bloeien. Ook na de winter kunt u de Vrouwenmantel het beste afknippen, hierdoor loopt de vaste plant in het voorjaar weer mooi uit. De vrouwenmantel heeft na een aantal jaren in de tuin de neiging om te gaan woekeren. U kunt dan het beste de nieuwe uitlopers direct met wortel en al uit de tuin verwijderen. Ook kunt u in dat geval in de lente de vaste planten opgraven en scheuren. U plaatst dan een klein stekje van de oude Vrouwenmantel weer terug in de tuin, de rest doet u weg. Deze vaste plant zal het op bijna iedere bodem goed doen en staat graag in de zon of halfschaduw. In de schaduw zal de Vrouwenmantel ook goed kunnen overleven, de bloei is dan wel minder rijk. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

€ 1.60

Lees meer....

Tuinplant.nl Vrouwenmantel
Vrouwenmantel
 

Witte Klimroos

De Rosa 'Eloise' is een klimroos die bloeit van juni tot september met creme witte, heerlijk geurende gevulde bloemen. Deze verschijnen herhaaldelijk tijdens de zomermaanden aan de takken. Voor doorbloei is het goed om uitgebloeide bloemen zo veel mogelijk te verwijderen. Kan maximaal 400 cm hoog worden.Heeft donkergroene bladeren. Bij het aanplanten Rozengrond door de bestaande grond mengen en in het seizoen bemesten met Rozenmest.

€ 16.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Witte Klimroos
Witte Klimroos
 

Rozenboog

Een rozen-boog maakt uw tuin helemaal af. U mag zelf bij het bestellen de kleur van de rozen aangeven, omdat wij deze in meerdere bloeikleuren kunnen leveren. De boog is al mooi volgroeid en zal in de bloeiperiode vol zitten met prachtige rozen. Plant de rozen-boog aan met speciale rozengrond. Bemest de rozen regelmatig bij met speciale rozenmest, hierdoor blijft de roos uitbundig bloeien. Snoeien verjongt de roos en bevordert de bloei. Vuistregel voor het snoeien: jong en sterk hout blijft staan, oud en zwak hout wordt weggesnoeid.

Lees meer....

Tuinplant.nl Rozenboog
Rozenboog
 

Taybes

De Rubus 'Tayberry' is een heerlijk zoete Frambaam (kruising tussen framboos en braam). Geeft halverwege juli heerlijke grote rode vruchten van wel 5 cm lang. Deze Taybes is makkelijk in onderhoud. Wel heeft deze Frambaam ondersteuning nodig, dus leiden tegen een rek of gaas. Bladverliezend. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 9.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Taybes
Taybes
 

Kolkwitzia

De Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' is een schitterende sierheester, die een prachtige bloei heeft in de maanden mei en juni. Er verschijnen dan klokvormige, roze bloemen met oranje vlekken in de keel. De max. hoogte die de Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' bereikt is 200 cm. De plant groeit uit tot een forse heester, van zo'n 2 meter breed. Ideaal voor achter in een grote tuin! Oude takken en stammen zijn bekleed met schilferahtig schors. Het blad is ovaal en donkergroen. De plant is bladverliezend. Snoei de plant liever niet. De Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' is winterhard en verlangt een zonnige standplaats voor een uitbundige bloei. Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond voor een voedselrijke grond.

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Kolkwitzia
Kolkwitzia
 

Orchideeënprimula

De Primula viallii of Orchideeprimula kan uitstekend gebruikt worden als oeverplant. De maximale hoogte die de plant bereikt, is zoân 30 cm. De bladeren, die in een bladrozet gevormd zijn, komen tot ongeveer 15 cm. De lange, dunne bloemstengels dragen ovale, lilaroze bloemen. Een prachtig gezicht! Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om Vijveraarde te gebruiken bij het aanplanten.

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Orchideeënprimula
Orchideeënprimula
 

Steeneik

De steeneik (Quercus ilex) is een groenblijvende boom met een mooie ronde kroon. De glanzende, donkergroene bladeren van de steeneik (Quercus ilex) zijn eerst zilvergrijs en verschillend van vorm, maar meestal ovaal. De steeneik groeid goed op een ondiepe kalkbodem en is geschikt voor open standplaats aan de kust. Plaats een boompaal bij de steeneik met het planten.

€ 194.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Steeneik
Steeneik
 

Specerijstruik

De Calycanthus Floridus wordt in het Nederlands ook wel Specerijstruik of Meloenboompje genoemd, wat de plant te danken heeft aan de sterke, zoete meloengeur die de Calycanthus Floridus verspreidt. De meloengeur blijft op een zwoele zomeravond lang in de tuin hangen. Deze Specerijstruik is een vrij onbekende middelgrote sierheester met opgaande groei en wordt maximaal 2,5 meter hoog. De bladeren zijn aan de bovenzijde glimmend en iets vettig, de onderzijde is juist dichtbehaard grijs- groen en kleuren in de herfst mooi rood- bruin. De takken zijn donkerbruin van kleur. De Calycanthus Floridus bloeit vanaf mei uitbundig met bloemen die bruin- rood van kleur zijn. Als de mooie bloemen uitgebloeid zijn vormen zich vruchtenbottels die sterk op rozenbottels lijken. De Specerijstruik stelt geen hoge bodemeisen maar staat het liefst iets voedselrijk in de volle zon of halfschaduw. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten.

€ 18.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Specerijstruik
Specerijstruik
 

Groene Vlier

De Sambucus Racemosa is een veelverkochte sierheester bij Tuinplant.nl. De plant heeft stevige, kurkachtige takken, waaraan bijna donkergroen blad zit. In de vroege zomer bloeit de Sambucus Racemosa met prachtige, cremewitte, platte bloemschermen. Een magnifieke combinatie met het groene blad! Na de zomer verschijnen massa's rode bessen. Deze zijn erg geliefd bij vogels, maar kunnen niet door de mens gegeten worden. Na de herfst valt het blad af. De Sambucus Racemosa verlangt een standplaats in de zon. Qua bodem heeft deze Groene Vlier geen speciale voorkeur. Gebruik bij het planten Tuinplantengrond.

€ 22.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Groene Vlier
Groene Vlier
 

Witte meerstammige berk

Deze witte meerstammige berk (Betula utilis 'Doorenbos') is een relatief kleine op jonge leeftijd al sterk vertakkende berk. Opvallend aan deze witte meerstammige berk (Betula utilis 'Doorenbos') is dat de witte bast afschilverd. deze witte meerstammige berk heeft een geelgroene bloeiwijze in de vorm van katjes. In de herfst verkleurd het blad van de witte meerstammige berk geel. De witte meerstammige berk is zeewindbestendig en geschikt voor kleinere tuinen. Als de witte meerstammige berk te groot word kunt u snoeien in oktober-november. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten

€ 299.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Witte meerstammige berk
Witte meerstammige berk
 

Moerascypres

De moerascypres (Taxodium distichum) heeft een brede kegelvormige groei. De moerascypres (Taxodium distichum) heeft frisgroene, taxusachtige naalden die in de herfst verkleuren van feloranje naar donkerbruin. De moerascypres is winterhard en verliest zijn naalden in de winter om in de lente opnieuw uit te lopen. De moerascypres groeid goed op zeer vochtige grond, vanwege zijn speciale luchtwortels, maar wil ook groeien op droge tot vochthoudende grond in de volle zon. Bij het planten kunt u het beste aanplantgrond en tuinturf gebruiken. Plaats ook een boompaal bij de moerascypres.

€ 23.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Moerascypres
Moerascypres
 

Pluimhortensia wit

De Hydrangea paniculata wit is een sierheester met opgaande groei. De Hydrangea paniculata kan tot 200cm hoog worden, maar door te snoeien kan de plant ook op zo'n 1,25 m gehouden worden. Vanaf de zomer bloeit de Hydrangea paniculata met zeer grote witroze pluimen op sterke stelen. De Hydrangea paniculata is goed winterhard en verliest zijn blad in de winter om in het voorjaar opnieuw uit te lopen. In maart kunt u de plant terugsnoeien tot het oude hout. De Hydrangea paniculata komt het beste tot zijn recht als blikvangende borderplant in groepen, maar doet het ook prima als solitair. De Hydrangea paniculata gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Hortensiagrond gebruiken.

€ 11.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Pluimhortensia wit
Pluimhortensia wit
 

Lijsterbesspirea

De Sorbaria sorbifolia is een ideale sierheester om grote stukken grond op te vallen. De plant bloeit rijk en woekert licht. De bloeitijd valt in de zomer; er verschijnen dan roomwitte pluimen tussen het frisgroene, diepgevederde blad. Prachtig!Na de zomer neemt het blad een schitterende herfstkleur. Vervolgens valt het af.De Sorbaria sorbifolia wordt max. 2 meter, maar zal daar behoorlijk lang over doen.Deze winterharde struik kan het best geplant worden op een zonnige plaats. Grondsoort maakt niet uit. Gebruik bij het planten Tuinplantengrond.

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Lijsterbesspirea
Lijsterbesspirea
 

Gele smaol opgaande taxus

De Taxus baccata 'Fastigiata Aurea' is een traag groeiende conifeer met opgaande, zuilvormige groei. De 'Fastigiata Aurea' kan 200cm hoog worden. De 'Fastigiata Aurea' groeit twee keer per jaar met frisse geelgroene uitlopers en is goed te snoeien. In de herfst krijgt de plant rode besjes. De 'Fastigiata Aurea' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De 'Fastigiata Aurea' is zeer geschikt voor vormsnoei en komt goed tot zijn recht als solitair. De Taxus baccata 'Fastigiata Aurea' gedijt het beste op goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon, halfschaduw of schaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 29.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Gele smaol opgaande taxus
Gele smaol opgaande taxus
 

Witte winterheide

De Erica Darleyensis (Winterheide) is een laag blijvende witte dopheide. De Erica Darleyensis (Winterheide) kan 20cm hoog worden. Het blad is donkergroen en in de winter bloeit deze heide met witte bloemen van december tot en met april. Deze witte winterheide is winterhard en groenblijvend en daardoor een kleurrijke toevoeging op uw wintertuin. De Erica Darleyensis komt het beste tot zijn recht als bodembedekker in groepen. Deze heide soort gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

€ 3.00

Lees meer....

Tuinplant.nl Witte winterheide
Witte winterheide
 

Reuzenvedergras

De Stipa gigantea is een siergras met hoog opgaande groei en licht afhangende bloemaren. De Stipa gigantea kan 175cm hoog worden. Het blad is smal en grijsgroen. In juni en augustus bloeit de Stipa gigantea met ragfijne, hoog opgaande aren met aan de uiteinden de haverachtige bloeiwijze. Ondanks de hoogte van de plant, blijft de Stipa gigantea een luchtige verschijning. De Stipa gigantea is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging op uw wintertuin. De Stipa gigantea komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Stipa gigantea gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw en heeft geen speciale verzorging nodig.Bij het planten kunt u het beste Potgrond gebruiken.

€ 3.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Reuzenvedergras
Reuzenvedergras
 

Griekse den

De Pinus peuce is een Griekse den met opgaande groei in smalle kegelvorm. In de West-Europese klimaatzone kan de Pinus peuce tot 1600cm hoog worden. In het zuiden van Europa, waar de boom van nature voorkomt, kan hij tot 4000cm hoog worden. De Pinus peuce is dichtbegroeid met grijsgroene naalden. De Pinus peuce draagt cilindrische kegels met witte hars die verkleuren van groen naar bruin. De Griekse den is zeer winterhard (tot -45 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Pinus peuce komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair, maar doet het ook goed op de hoek van een border.De Pinus peuce is een sterke boom die op elke grondsoort wel wil groeien, maar gedijt ondanks dat het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, voedselrijke, licht zure grond in de volle zon. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 11.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Griekse den
Griekse den
 

Gewone Walnoot

De Juglans Regia, of Gewone Walnoot, kan uitgroeien tot een forse boom van wel 25 meter hoog. De mooie vrijwel ronde kroon van de walnoot is opgebouwd uit zware takken. De oude stam van de Juglans Regia is lichtgrijs met diepe, onregelmatige verticale groeven. Na het uitlopen van de groene deelblaadjes verschijnen de groene, mannelijke katjes en de kleinere vrouwelijke bloemen. De lichtbruine walnoot is gegroefd en bijzonder smakelijk. Deze walnoot is te gebruiken voor directe consumptie en te gebruiken in diverse gerechten. De Juglans Regia is zelfbestuivend maar heeft een betere productie als er een bestuiver in de buurt staat zoals de Juglans regia 'Buccaneer'. De Gewone Walnoot vormt pas walnoten op oudere leeftijd. De Juglans Regia staat bekend als een goede muggen en vliegen verjager. De Gewone Walnoot houdt van een voedingsrijke bosgrond. Kalk stimuleert een goede groei en conditie van deze walnotenboom. Plaats een Boompaal en gebruik bij het planten Aanplantgrond.

€ 40.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Gewone Walnoot
Gewone Walnoot
 

Zwarte Appelbes

De Zwarte Appelbes, ofwel Aronia Melanocarpa, is een bladverliezende sierheester welke ongeveer 2 meter hoog wordt. Het glanzende, donkergroene blad verschijnt in het voorjaar en verkleurt in de herfstmaanden naar spectaculaire roodtinten. Vanaf april verschijnen kleine, witte bloemen aan deze Zwarte Appelbes in kleine schermen waar veel bijen op af komen. Na de bloei vormen zich de zwart- paarse eetbare bessen welke net als rozijnen goed gedroogd kunnen worden. Ook kunt u er heerlijk sap en jam van maken. Plaats de Zwarte Appelbes op humusrijke, vochtvasthoudende en voedselrijke grond. De Aronia Melanocarpa doet het goed in zowel zon als lichte schaduw. Aanplanten met Tuinplantengrond.

€ 14.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Zwarte Appelbes
Zwarte Appelbes
 

Roze Azalea

De rose Azalea Mollis is een traag groeiende Azalea met een compacte opgaande groei. Deze rose Azalea Mollis wordt ongeveer 150cm hoog en 200cm breed en heeft stevig donkergroen blad. In mei en juni bloeit de Azalea Mollis rijkelijk met trompetvormige rose bloemen. Deze Azalea is winterhard maar verliest zijn blad in de winter om in de lente weer opnieuw uit te lopen. De Azalea Mollis komt het beste tot zijn recht in groepen, maar doet het ook prima als blikvangende solitair en is tevens prima geschikt als onderbeplanting onder grote bomen en struiken. De rose Azalea Mollis gedijt het beste op zure, droge tot vochthoudende grond in de halfschaduw of schaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

€ 14.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Roze Azalea
Roze Azalea
 

Mansoor

De Asarum europaeum is een mooie groenblijvende plant die een echte aanwinst is voor uw tuin. In mei en juni vindt u aan deze plant mooie paarse klokvormige bloemetjes. Helaas is er van deze bloemen weinig te zien, vaak blijven ze verborgen onder het blad. De bloei is dus onopvallend. De plant valt vooral op vanwege de mooie vorm van de bladeren. In totaal wordt de Asarum europaeum ongeveer 15 centimeter hoog, en is dus echt geschikt als bodembedekker. Deze plant staat graag in de schaduw en is daarom een echte aanrader voor plekjes in uw tuin waar maar weinig planten goed groeien. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

€ 3.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Mansoor
Mansoor
 

Gele waterlelie

De Nymphaea âYellowâ is een prachtige waterlelie met een mooie gele kleur. De grote ronde bladeren liggen op het water. Hier tussenuit steken lange stelen met mooie zachtgele bloemen, met een donkerder geel hart. Deze bloemen bloeien tussen juni en augustus. De Nymphaea âYellowâ staat het liefst in stilstaand water. Ook is het goed als er een aantal vissen in de vijver zwemmen, die kleine insecten en waterslakken bij de Waterlelie vandaan houden. Bij het aanplanten Vijveraarde gebruiken.

€ 24.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Gele waterlelie
Gele waterlelie
 

Witte waterlelie

De Nymphaea âAlbaâ is een prachtige waterlelie met een mooie witte kleur. De grote ronde bladeren liggen op het water. Hier tussenuit steken lange stelen met mooie sneeuwwitte bloemen, met een geel hart. Deze bloemen bloeien tussen juni en augustus. De Nymphaea âAlbaâ staat het liefst in stilstaand water. Ook is het goed als er een aantal vissen in de vijver zwemmen, die kleine insecten en waterslakken bij de Waterlelie vandaan houden. Bij het aanplanten Vijveraarde gebruiken.

€ 24.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Witte waterlelie
Witte waterlelie
 

Bergthee

De Gaultheria Procumbens is een laag blijvende bodembedekker met kruipende uitlopers waar leerachtig blad aan zit. De Gaultheria Procumbens wordt ongeveer 15cm hoog. Het donkergroene blad krijgt in de winter een rode zweem wat deze tuinplant een mooie aanwinst voor uw wintertuin maakt. Vanaf juni bloeit de Gaultheria Procumbens met kleine witte klokvormige bloemen waar veel bijen en hommels op af komen. Na de bloei vormt deze Bergthee zijn karakteristieke felrode bessen die tot laat in de winter aan de plant blijven zitten. Hierdoor leent de Gaultheria Procumbens zich perfect als kerstdecoratie binnens- en buitenshuis. De bessen zijn eetbaar, al is het verstandig te wachten tot de vorst erover heen is gegaan, dan smaken ze beter. De vruchten kunnen ook verwerkt worden in taart en er kan jam van worden gemaakt. De Gaultheria Procumbens is goed winterhard en groenblijvend en komt het beste tot zijn recht als bodembedekker in groepen, maar doet het ook prima als decoratieve solitair in een pot op het terras of balkon. Deze Bergthee gedijt het beste op vochtige, lichtzure, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Potgrond gebruiken.

€ 5.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Bergthee
Bergthee
 

Gele Christusdoorn

De Gleditsia triacanthos 'Sunburst' is een prachtige boom met goudgeel blad dat langzaam naar donkergroen verkleurt. De kruin van de boom is niet volledig dichtbegroeid, wat een mooi halfschaduwachtig effect geeft in uw tuin. Het blad van deze boom is vrij klein en sierlijk. De Valse Christusdoorn is met recht een aanwinst voor uw tuin, zeker wanneer u eens wilt variëren in kleur en bladstructuur. De boom groeit vrij breed uit. In juni en juli bloeit de boom met sierlijke witte bloemtrossen. De boom stelt geen eisen aan de grondsoort en zal het in alle tuinen goed doen. Wel is het verstandig de boom op een plek te zetten waar deze geen harde wind zal vangen. Geef de Gleditsia triacanthos 'Sunburst' wel de ruimte om flink uit te groeien en snoei zo weinig mogelijk. Voeg bij het aanplanten Aanplantgrond toe en verstevig de boom met boompalen.

€ 100.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Gele Christusdoorn
Gele Christusdoorn
 

Kruisbes

De Ribes Uva Crispa 'Invicta' staat bekend als een sterke, goed resistente Kruisbes met een rijke opbrengst. De Ribes Uva Crispa 'Invicta' is een zelfbestuivende Kruisbes welke in mei en juni bloeit met onopvallende wit- groene bloempjes in hangende trossen waar bijen en vlinders op af komen. De grote groene kruisbessen van de Ribes Uva Crispa 'Invicta' zijn sappig, zoet en aromatisch van smaak en rijp in juli. Van de bessen kunt u heerlijk jam, gelei en confituur maken, maar ook vers van de struik en in desserts of gebak zijn de bessen heerlijk. Eet u de bessen niet op: vogels zijn er dol op! Zet deze Kruisbes op een warme, zonnige en beschutte plaats in de tuin. Hoe meer zon hij krijgt des te beter de oogst van de bessen zal zijn. Snoei in het voorjaar de oude takken weg tot 10cm boven de grond. De jonge scheuten die zich dan ontwikkelen zullen het jaar daarop de vruchten dragen. De Ribes Uva Crispa 'Invicta' draagt zijn vruchten op 1-jarig hout. U kunt de Ribes Uva Crispa 'Invicta' gebruiken als solitair of voor het maken van een haag. Deze Kruisbes gedijt het beste op een droge tot lichtvochtige voedselrijke grond. Aanplanten met Tuinplantengrond en gebruik in het voorjaar Kleinfruit Voeding.

€ 9.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Kruisbes
Kruisbes
 

Zuileik

De Quercus robur 'Fastigiata Koster' heeft grove opgaande takken die niet uitzakken. Hierdoor ontstaat een gesloten zuilvorm die later smal piramidaal wordt maar steeds goed gesloten blijft. De stam is meestal laag vertakt en de schors is donkergrijs en bij oude exemplaren gegroefd. Het variabele blad is omgekeerd eirond tot lang ovaal. De eivormige eikels staan met 2 tot 6 bijeen en zijn voor hooguit een derde omsloten door het napje. Het is een van de beste zuilvormige eiken.

€ 88.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Zuileik
Zuileik
 

Sierkers

De Prunus avium 'Plena' is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom met roodachtige bruine schors. In het voorjaar massa's gevulde, zuiver witte bloemen. De donkergroene bladeren worden in de herfst rood.

€ 33.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Sierkers
Sierkers
 

Berk

De Betula pendula 'Fastigiata' is een witte berk. Bladverliezende, zuil- of kegelvormige, sierlijke boom. Heeft slanke, hangende twijgen en een zilverwitte schors die met de jaren zwart en ruw wordt bij de voet van de stam. In de lente verschijnen geelwitte katjes. De ovalen, lichtgroene bladeren kleuren geel in de herfst.

€ 49.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Berk
Berk
 

Honingboom

De Sophora japonica is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom. volledig winterhard. Donkergroene bladeren bestaan uit 9-15 ovale blaadjes. Aan volwassen bomen in de late zomer en de vroege herfst lange trossen met vlinderbloemige, cremekleurig witte bloemen. Best bij warme zomers.

€ 62.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Honingboom
Honingboom
 

Olijfboom

De Olea Europaea (Olijfboom) is een groenblijvende, breed uitgroeiende boom. De Olea Europaea (Olijfboom) is vorstbestendig tot -10 celsius. Het is echter wel verstandig om de boom af te dekken bij strenge vorst. Deze Olijfboom heeft smalle, langwerpige bladeren zijn grijsgroen. De bloemen van deze Olijfboom zijn crèmekleurig en verschijnen eind mei, begin juni. Als de temperatuur hoog genoeg is en de zomer lang genoeg, dan bestaat de kans op vruchtzetting en rijpen. De Olea Europaea (Olijfboom) voelt zich het best thuis op een zonnige plaats in een goed vochtdoorlatende kleigrond, maar dit kan ook zandgrond zijn. De Olea Europaea verdraagt geen natte voeten en geen volle schaduw. Bij het planten kunt u het beste Mediterraan Grond gebruiken.

€ 2.45

Lees meer....

Tuinplant.nl Olijfboom
Olijfboom
 

Sierkiwi

Actinidia kolomikta is een prachtige sierkiwi, deze bladverliezende klimplant geeft geen kiwivruchten. Het is een minder snelle groeier dan de gewone Kiwi, maar kan ook een hoogte van 300- tot 400 cm bereiken. De Sierkiwi (Actinidia kolomikta) heeft prachtig wit groen blad, dat in een later stadium een mooie rood roze rand krijgt. Omdat de Actinidia kolomikta graag op een beschutte plek in de zon staat is deze uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld een pergola of schutting.

€ 16.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Sierkiwi
Sierkiwi
 

Snelgroeiende coniferenhaag

De Cupressocyparis Leylandii (Cupressocyparis Haag) is een snel groeiende (60cm per jaar) haagconifeer met hoog opgaande groei in kegelvorm. De Cupressocyparis Leylandii (Cupressocyparis Haag) kan tot wel 250cm hoog worden en heeft grijsgroen blad. Deze Cupressocyparis Haag is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Cypressocyparis Leylandii is een zeer sterke plant welke het goed doet op elke grondsoort en goed bestand is tegen bijvoorbeeld zeewind, droogte, nattigheid en schaduw. Voor een mooie strakke haag kunt u deze conifeer het beste drie keer per jaar bijsnoeien. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 1.68

Lees meer....

Tuinplant.nl Snelgroeiende coniferenhaag
Snelgroeiende coniferenhaag
 

Blauwstraalhaver

De Helictotrichon sempervirens is een laagblijvend siergras met opgaande groei. De Helictotrichon sempervirens wordt niet hoger dan 100cm en bloeit in juni en juli met geelbruine pluimen die ver boven het loof uitsteken. Het rechtopgaande, smalle blad is blauwgrijs van kleur en hangt aan de uiteinden licht over. Hoe meer zon de plant krijg, hoe blauwer het blad wordt. De Helictotrichon sempervirens is zeer winterhard (tot -30 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Helictotrichon sempervirens is geschikt als kleurige solitair of in groepen in heide- en rotstuinen. De Helictotrichon gedijt het beste op droge tot vochthoudende grond in de volle zon. In maart moet de plant zo ver mogelijk terug gesnoeid worden. Bij het planten kunt u het beste Potgrond gebruiken.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Blauwstraalhaver
Blauwstraalhaver
 

Guldenroede

De Solidago canadensis âGoldkindâ of Guldenroede is een onbekende vaste plant met een weelderige bloei. Doordat de max. hoogte van de plant 60 cm is, is deze uitermate geschikt om een plaatsje te krijgen in de (zomer)border. Het blad is frisgroen en steekt mooi af tegen de trossen zuivergele bloemen, die in augustus en september verschijnen. Voor een nog uitbundiger bloei geeft u de plant een zonnige standplaats en voldoende voedzame grond. De âGoldkindâ is zeker geen woekeraar en makkelijk binnen de perken te houden. De Solidago canadensis âGoldkindâ is niet wintergroen, maar wel zeer winterhard. Na de winter moet de plant helemaal teruggesnoeid worden. Vergeet ook niet Tuinplantengrond te gebruiken bij het aanplanten. Tip: Gebruik de Solidago canadensis âGoldkindâ ook eens als snijbloem; door de stevige stengels is de plant daar zeker voor geschikt!

€ 1.84

Lees meer....

Tuinplant.nl Guldenroede
Guldenroede
 

Franse Dragon Bijvoet

De Artemisia dracunculus âSeniorâ is een mooie vaste plant die vooral opvalt door het blad. Het blad is groen en heeft een mooie grijze gloed. Deze Franse Dragon is mooi als solitaire struik, maar doet het ook goed in een border, gecombineerd met andere (vaste) planten. In augustus en september bloeit de Artemisia dracunculus âSeniorâ met onopvallende witte bloemetjes. âs Winters blijft het blad aan deze plant groen, zodat deze plant ook âs winters een mooie aanvulling op de tuin is. In totaal zal deze plant ongeveer 70cm hoog worden. Franse dragon is een heerlijk kruid met een venkel en anijsachtig aroma. Zowel het blad, de bloem als het zaad zijn te gebruiken in diverse gerechten als smaakmaker. Plaats deze plant in de zon voor een mooie en gezonde groei. Wanneer u last heeft van konijnen of slakken is het aan te raden deze Franse Dragon in uw tuin te plaatsen. Deze dieren hebben namelijk een hekel aan deze planten. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

€ 2.80

Lees meer....

Tuinplant.nl Franse Dragon Bijvoet
Franse Dragon Bijvoet
 

Loropetalum

De Loropetalum Chinensis 'Fire Dance', ook wel heksenstruik genoemd, is een aanwinst voor uw tuin vanwege het prachtige, opvallende grijs-groene blad en de mooie roze-rode bloemen welke al vroeg (maart en april) in het jaar verschijnen. Bovendien is het ook nog eens een groenblijvende plant die ongeveer 100cm hoog kan worden. De nieuwe uitlopers van het blad van de Loropetalum Chinensis 'Fire Dance' zijn mooi rood van kleur. De Loropetalum Chinensis 'Fire Dance' gedijt het beste op een beschut plekje, omdat deze struik matig winterhard is, in de volle zon. Bij strenge vorst heeft de Loropetalum bescherming nodig. Deze struik houdt van licht zure grond welke best vochtig mag zijn, maar wel goed waterdoorlatend. Gebruik bij het planten Tuinturf.

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Loropetalum
Loropetalum
 

Reuzenlavendel

De Perovskia Atriplicifolia âLittle Spireâ, ook wel Reuzenlavendel genoemd, is een mooie, compacte variant van de Perovskia soorten. De decoratieve en heerlijke geurende, lavendelkleurige bloemen van de Perovskia Atriplicifolia âLittle Spireâ bloeien van juni tot en met augustus. De knoppen van de bloemen kleuren eerst van wit naar blauw en barsten dan in een paarse kleurenpracht uit. Het blad en de opgaande takken zijn grijs-groen van kleur. De hoogte van deze Perovskia wordt ongeveer 100cm. De Perovskia Atriplicifolia âLittle Spireâ staat het liefst in de zon. Bemesting is bijna niet nodig maar het is wel belangrijk om deze Perovskia goed te snoeien. Dit kunt u ieder voorjaar doen door deze halfheester op ongeveer 6 centimeter boven de grond af te snoeien. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

€ 2.70

Lees meer....

Tuinplant.nl Reuzenlavendel
Reuzenlavendel
 

Vlotgras

De Glyceria Maxima 'Variegata', ofwel Vlotgras, is een snelgroeiende, laagblijvende siergras soort. De Glyceria Maxima 'Variegata' (Vlotgras)kan 100cm hoog worden. Het blad is gestreept geel, groen of roomwit wat afhankelijk is van de hoeveelheid zonlicht die deze siergras soort krijgt. De Glyceria Maxima 'Variegata' bloeit met rode bloemaren in de zomermaanden. Vlotgras komt het beste tot zijn recht in watertuinen of aan een vijverrand. Deze siergras soort groeit zelfs in de vijver, mits als u hem niet te diep plant. De Glyceria Maxima 'Variegata' gedijt het beste op vochthoudende tot vochtige grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Potgrond gebruiken.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Vlotgras
Vlotgras
 

Kleine leeuwenbek

De Chaenorhinum origanifolium âBlue Dreamâ of Kleine leeuwenbek is een kleine vaste plant van max. 10 cm hoog. De plant komt vooral tot zijn recht in de voorjaars- of zomerborder. Ook kan de Kleine leeuwenbek uitstekend als bloeiende bodembedekker gebruikt worden, vanwege de geringe hoogte van slechts 10 cm. De plant gedijt het beste in kalkrijke grond in de halfschaduw. Verder is het belangrijk dat de plant voldoende voeding krijgt; gebruik daarom Tuinplantengrond bij het aanplanten.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Kleine leeuwenbek
Kleine leeuwenbek
 

Platycladus

De Platycladus orientalis 'Aurea Nana' is een dwerg conifeer. Het blad van de Platycladus is geelgroen van kleur en heeft een sierlijke waarde. Kan maximaal 50 cm tot 1 meter hoog worden. Door zijn trage groei en zijn maximale hoogte kan hij in zowel iedere tuin toegepast worden. De groei is in het begin kegelvormig en verandert later in eivormig. Staat ook erg leuk in sierpotten. Zeer winterhard en bladhoudend. Aanplanten in Tuinturf.

€ 11.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Platycladus
Platycladus
 

Hollandsche boomschors

Hollandse Boomschors
Hollandse Boomschors is een natuurproduct geschikt voor het strooien onder beplanting en het aanleggen van paden.
Waarvoor is deze geschikt: Hollandse Boomschors kan worden gebruikt voor: - het aanleggen van wandelpaden - afdekken van borders en als bodembedekker - decoratie - onder kinderspeeltoestellen
Waarvoor niet geschikt: De toepassing van Hollandse Boomschors kent geen beperkingen. Gebruikt als bodembedekker vermindert het de kans op onkruidgroei. De grond droogt minder snel uit. In de winter beschermt het aanwezige vaste planen tegen vorst. Boomschors heeft een positief effect op het bodemleven. Hollandse Boomschors heeft een beperkte levensduur. Voor schors met een langere levensduur is het gebruik van Franse Boomschors aan te bevelen.
Eigenschappen: Voor Hollandse Boomschors wordt de schors van de naaldbomen gebruikt. Beschrijving Verwijder eventueel aanwezig onkruid. Egaliseer de bodem waar het schors gestrooid zal worden. Aanbrengen in een laag van 5 centimeter. Een dikkere laag heeft een gunstig effect op de onderdrukking van onkruid. In voorkomende gevallen (bijvoorbeeld bij intensieve betreding) is het aan te bevelen eerst gronddoek aan te brengen.

€ 5.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Hollandsche boomschors
Hollandsche boomschors
 

Coniferen voeding

Organische Coniferen Meststof
Toepassing: Organische meststof is voor alle groenblijvende heesters en hagen. Deze planten hebben extra magnesium nodig. In de biologische Coniferen meststof is dit in de juiste verhouding aanwezig. Dit zorgt voor gezonde groei en een diepgroene bladkleur. De toegevoegde bodemschimmels zorgen voor een gezonde haag. Toepassingsperiode: -Eerste bemesting van maart tot en met half juni. -Tweede bemesting van half juni tot en met september.
Gebruiksaanwijzing/Dosering: Het bijgevoegde schepje bevat afgestreken 15 gram meststof. 2 x per jaar, algemene dosering is 100 gram per m2. -Ca. 50 gram per plant voor kleine hagen. -Ca. 80 gram per plant voor grote hagen. -1,5 kg voor ca. 30 planten. -3 kg voor ca. 60 planten. Bij nieuwe aanplant 30 gram per plant of 100 gram per m2. Bij planten ouder dan 1 jaar 60 gram per plant of 100 gram per m2. Hagen tot 120 cm; 60 gram per meter. Hagen vanaf 120 cm; 80 gram per meter.
Verpakking: 1,5 kg. Voor circa 30 planten.

€ 6.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Coniferen voeding
Coniferen voeding
 

Gazonmest

Organische Gazon Meststof

Toepassing
Culvita biologische gazon meststof zorgt ervoor dat u een mooi diepgroen gazon krijgt. Toepasbaar bij jonge, recent aangelegde gazons en bij bestaande gazons. Bij gebruik van de meststof zal het gazon weerbaarder worden tegen mos, onkruid, kou en bodeminsecten. Het toegevoegde magnesium zorgt ervoor dat het gras extra diep groen kleurt. Met Culvita gazon meststof creëert u een stevig diepgewortelde dichte grasmat, de perfecte ondergrond voor spel en recreatie.

Toepassingsperiode:
-Eerste bemesting  van maart tot en met juni.
-Tweede bemesting van juli tot en met oktober.

Gebruiksaanwijzing/Dosering:
Gebruik ongeveer 1 kg per 10 m2. Maai bij voorkeur het gazon voor het gebruik (en indien nodig te verticuteren). Strooi de korrels gelijkmatig over het gazon. Meststofstrooiers zijn hiervoor uitermate geschikt. Wij adviseren om de meststof toe te passen bij verwachting van regen of besproei het gazon.

 

 

 

€ 3.00

Lees meer....

Tuinplant.nl Gazonmest
Gazonmest
 

Franse Boomschors

Franse Boomschors
Franse Boomschors is een schors van hoge kwaliteit. Door de harde structuur gaat het jaren mee. Franse Boomschors is niet alleen functioneel, maar geeft uw tuin een eigentijds gezicht.
Waarvoor is deze geschikt: Franse Boomschors kan worden gebruikt voor: - het aanleggen van wandelpaden - afdekken van borders en als bodembedekker - decoratie - onder kinderspeeltoestellen
Waarvoor niet geschikt: De toepassing van Franse Boomschors kent geen beperkingen. Eigenschappen: Voor Franse Boomschors wordt de Schors van de Pinus Maritiem (franse zeeden)gebruikt.
Beschrijving: Verwijder eventueel aanwezig onkruid. Egaliseer de bodem waar het schors gestrooid zal worden. Aanbrengen in een laag van 5 centimeter. Een dikkere laag heeft een gunstig effect op de onderdrukking van onkruid. In voorkomende gevallen (bijvoorbeeld intensieve betreding) is het aan te bevelen eerst gronddoek aan te brengen. Gebruikt als bodembedekker vermindert het de kans op onkruidgroei. De grond droogt minder snel uit. In de winter beschermt het aanwezige vaste planten tegen vorst. Boomschors heeft een positief effect op het bodemleven. Franse Boomschors heeft een lange levensduur. Het gaat zeker 3-5 jaar mee zonder merkbaar kwaliteitsverlies.

€ 8.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Franse Boomschors
Franse Boomschors
 

Koemest korrel

Koemest
Koemest Korrel is een zuivere koemest in de volledig natuurlijke samenstelling. Het heeft een hoog gehalte aan organische stof. Hierdoor wordt de bodemstructuur verbeterd en de biologische activiteit in de bodem zal toenemen.
Waarvoor is deze geschikt: Geschikt voor het bemesten van siertuinen, groente- en fruitteelt. Waarvoor niet geschikt: Het gebruik van koemest kent geen beperkingen. Eigenschappen: Koemest Korrel is een zuivere koemest in de volledig natuurlijke samenstelling. Het heeft een hoog gehalte aan organische stof (50%). Hierdoor wordt de bodemstructuur verbeterd en de biologische activiteit in de bodem (werking van de micro-organismen) zal toenemen. Micro-organismen spelen een belangrijke rol voor de voeding en de leefomgeving van de plant. Doordat de micro-organismen de voedingsstoffen binden zullen deze niet uitspoelen. Er blijven dus meer voedingsstoffen voor uw waardevolle planten beschikbaar.
Toepassing: Koemest Korrel moet na toepassing direct worden ingeharkt, ondergespit of met water begoten worden. Toepassing volgens onderstaande dosering.
Bij aanleg van een nieuwe tuin:
- voor de border, groente- en fruitteelt – 1 kilogram per 1 m²
- voor gazon – 1 kilogram per 2 m²
Bij bemesting van bestaande tuinen:
- voor de border, groente- en fruitteelt – 1 kilogram per 2 m².
- voor gazon – 1 kilogram per 4 m².
Gedroogde Koemest kan toegepast worden in de periode februari-oktober. De meest ideale toepassingsperiode is maart t/m mei. Daarnaast is een najaarsbemesting in september-oktober aan te bevelen. Het beste resultaat wordt bereikt als regen wordt verwacht.

€ 5.90

Lees meer....

Tuinplant.nl Koemest korrel
Koemest korrel
 

Vijveraarde

Vijveraarde
Vijveraarde is samengesteld voor het planten van vijverplanten in zoetwater. Het kan worden toegepast op de vijverbodem, in vijvermanden en -korven en voor moerasplanten. Geschikt voor aanleg en onderhoud. Samenstelling: Naast tuinturf bevat Vijveraarde klei en kleihoudend zand.
Gebruiksaanwijzing: Voor de aanleg van een nieuwe vijver: Doordrenk de vijveraarde met water. Breng een laag van het natte mengsel aan op de bodem van de vijver. Deze laag is ongeveer 5 - 10 cm dik. Breng hierop een laag zand of grind van 1- 2 cm dik. Eventuele waterplanten kunnen nu worden geplant. Laat de vijver langzaam vollopen met water. In een vijvermand of -korf: Vul de mand of de korf met Culvita Vijveraarde tot enkele centimeters onder de rand. Doordrenk de vijveraarde met water. Plant de waterplanten. Strooi, indien gewenst, de mand of korf af met een dunne laag zand of grind. Hierdoor wordt het uitspoelen van de vijveraarde voorkomen. Zet de mand of korf voorzichtig op de uitgekozen plaats.

€ 5.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Vijveraarde
Vijveraarde
 

Tuincompost

Tuincompost
Tuincompost ontstaat na compostering van groen- en tuinafval en is rijk aan organische stof en voedingsstoffen. Door de hoge temperaturen die tijdens het composteringsproces worden bereikt is het vrij van ziektekiemen en verliezen onkruidzaden hun kiemkracht.
Waarvoor is deze geschikt: Tuincompost wordt gebruikt om de structuur van de grond te verbeteren. Het kan worden toegepast op zand- en kleigrond. Het bacterie- en schimmelleven in de grond zal profiteren van een gift Culvita Tuincompost. Planten hebben baat bij een evenwichtig bodemleven. De structuur van de grond wordt verbeterd en is belangrijk voor een goede lucht- en waterhuishouding. Planten zullen een goed wortelgestel ontwikkelen in een luchtige grond. Het vochtvasthoudend vermogen zal verbeteren. Waarvoor niet geschikt: Dit product is niet geschikt voor toepassing in potten en plantenbakken. Gebruik hier voor een potgrond.
Eigenschappen: Tuincompost ontstaat na compostering van groen- en tuinafval. Het is rijk aan organische stof en voedingsstoffen. Door de hoge temperaturen die tijdens het composteringsproces worden bereikt is het vrij van ziektekiemen en verliezen onkruidzaken hun kiemkracht. Om een hogere voedingswaarde te bereiken is Tuincompost verrijkt met een organische meststof.
Beschrijving: Tuincompost kan in alle seizoenen worden toegepast in de hele tuin. Voor bemesting van gazon en border: de inhoud van deze zak gelijkmatig uitstrooien over 10 m2, in de border licht inharken. Voor een zware bemesting: border, groentetuin en vruchtbomen: de inhoud van deze zak gelijkmatig uitstrooien over 6 m2 en licht inharken. De beste resultaten bereikt u wanneer het verwerken plaatsvindt op een tijdstip dat regen is te verwachten.

Verpakking: 40 liter. Gooi de lege plastic zak bij het plastic afval.

€ 5.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Tuincompost
Tuincompost
 

Gewone potgrond

Potgrond Universeel
Waarvoor is deze geschikt: Potgrond Universeel kan worden gebruikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten.
Waarvoor niet geschikt: Dit product is niet geschikt voor zuurminnende planten. Gebruik voor deze planten Potgrond voor zuurminnende planten.
Eigenschappen: Potgrond Universeel wordt samengesteld uit de beste veensoorten, gemengd tot een optimaal groeimedium. Voedingsstoffen komen van een speciale NPK meststof met sporenelementen, uitgebalanceerde voeding voor 6 weken. Om de juiste pH-waarde te bereiken wordt kalk toegevoegd. Deze potgrond kan het hele jaar gebruikt worden rekening houdend met de specifieke eigenschappen van de plant. Zorg er voor dat kluit en de grond in de pot nooit helemaal uitdrogen. Uitgedroogde Potgrond neemt moeilijk water op.

Verpakking: 40 liter. Gooi de lege plastic zak bij het plastic afval.

€ 4.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Gewone potgrond
Gewone potgrond
 

Haagliguster

De Ligustrum vulgare is een snel groeiende, sterk vertakkende haagliguster. De Ligustrum vulgara kan tot 500cm hoog worden en heeft spits, ovaal groen tot donkergroen blad. In de zomer bloeit de Ligustrum vulgare met witte bloemen, gevolgd door zwarte bessen in de herfst. De Ligustrum vulgare is winterhard en verliest in de winter gedeeltelijk zijn blad, om in de lente opnieuw uit te lopen. Vanwege zijn snelle groei en sterke vertakking vormt de Ligustrum vulgare snel een dichte haag. Van half oktober tot half april is de Ligustrum vulgare leverbaar met kale wortel, dit scheelt aanzienlijk in prijs. De Ligustrum vulgare is een sterke plant die op elke grond wel wil groeien, maar ondanks dat het beste gedijt op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken.

€ 0.62

Lees meer....

Tuinplant.nl Haagliguster
Haagliguster
 

Zilverwinde

De Convolvulus cneorum is een groenblijvende, dichte heester. Van het late voorjaar tot begin herfst bloeit deze plant met vrij grote, witte bloemen met een geel hart. De bladeren zijn wat klein en zilverkleurig. De Convolvulus cneorum is erg geschikt voor borders, door de kleur en maximale hoogte. Ook komt deze plant veel voor in Mediterane tuinen. Deze heester is winterhard en de bloemen geuren heerlij als ze uitkomen. De Convolvulus cneorum staat graag in de zon of halfschaduw. Veel water heeft hij niet nodig. Ook is het goed bij het planten Tuinplantengrond toe te voegen. De Convolvulus cneorum kan na de bloei gesnoeid worden om mooi in vorm te blijven.

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Zilverwinde
Zilverwinde
 

Japans bloedgras

Het populaire Japans bloedgras (Imperata cylindrica 'Red Baron') is een laagblijvend siergras met opgaande groei. Het Japanse bloedgras (Imperata cylindrica 'Red Baron') wordt maximaal 70cm hoog en heeft groen blad dat bovenaan vuurrode is. Naarmate dit siergras ouder wordt, kleurt het blad steeds roder. De 'Red Baron' is winterhard. De 'Red Baron' komt goed tot zijn recht als kleurige solitair in bijvoorbeeld een herfsttuin, maar doet het ook goed in groepen in combinatie met roze en rode vaste planten. De Imperata cylindrica 'Red Baron' gedijt het beste op droge tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 2.65

Lees meer....

Tuinplant.nl Japans bloedgras
Japans bloedgras
 

Funkia, Hartlelie

De funkia is een plantensoort die veel overeenkomsten heeft met de Hosta en tot één van de meest sterke vaste planten behoort. Niet voor niets is de plant zo populair en zijn er zoveel varianten van bekend. Deze variant, de Hosta tardiana ´Halcyon´ heeft blauwgroen puntvormig blad rondom de bloemstengels. De bloemstengels verschijnen omstreeks augustus en in september zijn deze in volle bloei met prachtige witpaarse bloemen langs de stengels. Een prachtig contrast met de bladeren! De Hosta tardiana ´Halcyon´ gedijt het beste op een schaduwachtige standplaats in goede tuingrond. Gebruik daarom ook Tuinplantengrond bij het aanplanten. Weetje: Funkia's zijn volledig winterhard en lopen snel in het voorjaar weer uit!

€ 2.65

Lees meer....

Tuinplant.nl Funkia, Hartlelie
Funkia, Hartlelie
 

Grote Pimpernel

De Sanguisorba officinalis is de inheemse Grote Pimpernel. Deze Grote Pimpernel komt van nature voor als oeverplant langs sloten en rivieren. De Grote pimpernel staat graag op een zonnige plek in een licht vochtige tot natte bodem. Afhankelijk van zijn standplaats kan deze Sanguisorba officinalis 30 tot 150 cm hoog worden, hoe meer vocht en voeding hoe groter de plant wordt). Bij het planten is het goed om de bodem te verijken met tuinplantengrond.

€ 2.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Grote Pimpernel
Grote Pimpernel
 

Trilgras

De Briza media is een laagblijvend siergras. De Briza media wordt max. 50cm hoog en bloeit van mei tot juni met witte bloemen. Na de bloei ontstaan er kleine, platte zaadhoofdjes die in de wind een ritselend geluid maken, vandaar de Nederlandse naam Trilgras. De Briza media woekert niet, vormt mooie pollen en komt goed tot zijn recht als solitair. De Briza media gedijt het beste op droge tot vochthoudende in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Potgrond gebruiken.

€ 1.90

Lees meer....

Tuinplant.nl Trilgras
Trilgras
 

Japans siergras

De Hakonechloa macra is een laagblijvend Japans siergras. De Hakonechloa macra kan 50cm hoog worden en bloeit in de nazomer met ijle aren. Het blad is donkergroen en verkleurt in de herfst tot geel en oranje in de schaduw en tot lila en paars in de zon. Zodoende is de Hakonochloa macra een kleurrijke aanwinst voor iedere herfsttuin. De Hakonochloa macra is winterhard. De Hakonechloa macra gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed gedraineerde grond in de schaduw. Als de grond voldoende vochtig is, doet hij het ook prima in de zon. Bij het planten kunt u het beste Potgrond gebruiken.

€ 4.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Japans siergras
Japans siergras
 

Loodkruid

De Cerastostigma plumbagnoides is een bodembedekkende plant die goed tegen droogte kan. Het aardige aan deze plant is, dat de bloei vanaf september tot ver in oktober plaats vindt, wanneer de meeste planten al uitgebloeid zijn. Het blad verkleurt tijdens de bloei van groen naar rood. Het rode blad met de diepblauwe bloemetjes geeft een prachtig geheel. Zeer jonge plantjes beschermen tegen vorst.Bij het planten potgrond gebruiken en de plant helemaal terug knippen na de winter.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Loodkruid
Loodkruid
 

Cotula, Vedermos

De cotula of Leptinella is een zeer laag blijvende vaste plant; de max. hoogte is namelijk 5 cm. Hierdoor is de Leptinella uitermate geschikt om grote, onopvallende oppervlaktes mee te laten begroeien en zo onkruid tegen te gaan. De plant heeft heel bijzonder donkergroen gevormd blad, wat wel wat van varens weg heeft. In juli en augustus bloeit de plant met kleine gele bloemetjes. De plant gedijt het beste in droge grond. Leptinella pyrethrifolia heeft praktisch geen onderhoud nodig. Weetje: Deze plant is zowel 's zomers als 's winters bladhoudend!

€ 3.16

Lees meer....

Tuinplant.nl Cotula, Vedermos
Cotula, Vedermos
 

Isotoma

De isotoma een leuke bodembedekker die max. 5 cm hoog wordt en dus zeer geschikt is als rand in een border. Tussen de frisgroene blaadjes verschijnen vanaf juni tot in september (bijna 4 maanden dus!) mooie zachtblauwe bloemetjes. Een prachtig gezicht! Een groot voordeel van deze plant is dat deze de hele winter groen is. De Isotoma fluviatilis is winterhard tot -10 graden. Eventueel kunt u de plant dus afdekken bij verwachte vorst. De isotoma gedijt het beste in de lichte schaduw op een enigszins droge standplaats. De grond mag dus niet te voedselrijk zijn; potgrond gebruiken bij het planten is dan meestal ook niet nodig.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Isotoma
Isotoma
 

Tellima

De Tellima grandiflora âRubraâ is een vaste plant die in volle bloei ongeveer 60 cm hoog is. Echter, het blad van de plant blijft vrij laag bij de grond. Hierdoor is de plant zeer geschikt als bodembedekker. Het is mooi bruinrood gekleurd en blijft ook âs winters aan de plant zitten! De groengele bloemen verschijnen aan de lange stengels in mei en juni en zorgen dus voor de max. hoogte van 60 cm. De plant is goed winterhard. Voor een gezonde groei en bloei geeft u de plant bij voorkeur een schaduwrijke, vochige en voedzame standplaats. Verder vereist de plant weinig onderhoud. Zorg er wel voor dat u de plant ieder voorjaar helemaal terugknipt en Tuinplantengrond gebruikt bij het aanplanten.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Tellima
Tellima
 

Blauwe coniferenhaag

De Blauwe coniferenhaag Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' is een traag groeiende conifeer met opgaande, compacte groei en is zeer geschikt als haagconifeer. De meeste maten van de Blauwe coniferenhaag Chamaecyparis 'Columnaris' worden door Tuinplant.nl zelf gekweekt. De Blauwe coniferenhaag Chamaecyparis 'Columnaris' kan tot 500cm hoog worden. Het blad is blauw tot zilvergrijs. De Blauwe coniferenhaag Chamaecyparis 'Columnaris' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Blauwe coniferenhaag Chamaecyparis 'Columnaris' komt het beste tot zijn recht in een strakke haag, maar doet het ook prima als blikvangende solitair op de hoek van de border. De Chameacyparis lawsoniana 'Columnaris' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. De plant verdraagt geen staand water of te natte grond. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 7.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Blauwe coniferenhaag
Blauwe coniferenhaag
 

Japanse bamboe

De Pseudosasa japonica is een bekende Japanse bamboe met hoog opgaande groei die ook geschikt is als haagplant. De Pseudosasa japonica kan tot 400cm hoog worden en heeft een dunne, dichte stammenstructuur met groot, grijsgroen tot groen blad. De Pseudosasa japonica is zeer winterhard (tot -21 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De Pseudosasa japonica maakt nieuwe scheuten onder de grond, dit kunt u tegengaan met wortelbegrenzer. Doet u dit niet, dan gaat de plant woekeren. De Pseudosasa japonica komt goed tot zijn recht als solitair, maar doet het ook prima in een haag.De Pseudosasa japonica wil op vrijwel elke grond groeien, maar gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 17.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Japanse bamboe
Japanse bamboe
 

Gele haagconifeer

De Thuja occidentalis 'Yellow Ribbon' is een relatief traag groeiende haagconifeer met compacte, zuilvormige groei. De 'Yellow Ribbon' kan tot 400cm hoog worden. Het blad is goudgeel. Voor een strakke haag kunt u de 'Yellow Ribbon' twee keer per jaar snoeien. De 'Yellow Ribbon' is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging op uw wintertuin. De 'Yellow Ribbon' is zeer geschikt als haagconifeer, maar doet het ook prima als blikvangende solitair.De Thuja occidentalis 'Yellow Ribbon' gedijt het beste op vochthoudende, lichtzure, voedselrijke grond in de volle zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 3.12

Lees meer....

Tuinplant.nl Gele haagconifeer
Gele haagconifeer
 

Steentijm

Calamintha nepeta âBlue Cloudâ (Steentijm) staat vooral bekend om zijn heerlijk geurende blaadjes. Echter, niet alleen de geur, maar ook het uiterlijk van de plant is aantrekkelijk. Vooral de tere, lichtblauwe bloemetjes, die in de zomermaanden verschijnen, zijn sierlijk. Calamintha nepeta âBlue Cloudâ is een plant die het beste tot zijn recht komt wanneer deze in groepen wordt aangeplant voorin een (kruiden)border. Let er op dat de plant een zonnige en enigszins droge standplaats krijgen. Bovendien is het belangrijk om de planten ieder voorjaar helemaal terug te knippen en een beetje Tuinplantengrond te gebruiken bij het aanplanten.

€ 2.65

Lees meer....

Tuinplant.nl Steentijm
Steentijm
 

Witte Winterheide

De Erica is een laag blijvende winterheide die in de breedte groeit. De Erica kan 50cm hoog worden. Het blad is donkergroen en vanaf oktober bloeit de plant met witte bloemen. De Erica is winterhard en groenblijvend en daardoor een kleurrijke toevoeging op uw wintertuin. De Erica komt het beste tot zijn recht als bodembedekker in groepen. De Erica gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken. De Erica is in veel verschillende kleuren leverbaar en is ook leverbaar als zomerheide.

€ 3.00

Lees meer....

Tuinplant.nl Witte Winterheide
Witte Winterheide
 

Roze Winterheide

De Erica is een laag blijvende winterheide die in de breedte groeit. De Erica kan 50cm hoog worden. Het blad is donkergroen en vanaf oktober bloeit de plant met roze bloemen. De Erica is winterhard en groenblijvend en daardoor een kleurrijke toevoeging op uw wintertuin. De Erica komt het beste tot zijn recht als bodembedekker in groepen. De Erica gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken. De Erica is in veel verschillende kleuren leverbaar en is ook leverbaar als zomerheide.

€ 3.00

Lees meer....

Tuinplant.nl Roze Winterheide
Roze Winterheide
 

Pronkklokje

De Enkianthus campanulatus is een bladverliezende, breed uitgroeiende heester met rode takken en groepjes dof groen blad. De plant kan 6 meter hoog worden, maar door zijn zeer langzame groei zal dit in de praktijk nooit voorkomen. 10 jaar na aankoop zal de hoogte zo'n 250 cm zijn. In de maanden april en mei bloeit de Enkianthus campanulatus met een overdaad aan trossen klokvormige bloemetjes, zowel onder als boven in de plant. Deze bloemen zijn crémekleurig met rode nerven en steken prachtig af bij het blad. Gedurende de herfst heeft de Enkianthus campanulatus trossen bruine, ovale vruchten tussen het prachtige rode herfstblad. Zowel het blad als de vruchten vallen later af. De plant verlangt absoluut een plek in een zure grond! Hoe zuurder de grond, hoe overdadiger de bloei. Ook een standplaats in volle zon wordt afgeraden. Gebruik bij het aanplanten Tuinturf.

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Pronkklokje
Pronkklokje
 

Schuimbloem

De Tiarella cordifolia is een bodembedekkende vaste plant, die in het voorjaar (april-mei) met luchtige, witte bloemen bloeit. Deze steken uit het bladerdek. In de winter kleuren oudere bladeren oranjerood. De plant kan maximaal 15-20 cm hoog worden. Groeit goed onder bomen, of in halfschaduw. Wel is het belangrijk dat de bodem vrij voedzaam is. Voeg daarom bij het aanplanten Tuinplantengrond toe. Over het algemeen is het voldoende om 9 planten per vierkante meter te gebruiken.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Schuimbloem
Schuimbloem
 

Moerasvergeet mij nietje

De Myosotis palustris is een vrolijk plantje met kleine, blauwe bloemetjes, met een geel hartje. De Myosotis palustris groeit het best op vochtige tot drassige plaatsen, dus bijvoorbeeld aan de kant van een vijver of iets in het water van de vijver. De plant kan tot 10 cm diep geplant worden. De bloeitijd loopt van mei tot en met juli. De stengels zijn een beetje behaard, maar dat valt niet op. De planten woekeren bijna niet en zijn daarom prima in de tuin te houden.. Het Moerasvergeet-mij-nietje houdt van zon of halfschaduw. De plantjes worden ongeveer 20-30 cm hoog.

€ 1.96

Lees meer....

Tuinplant.nl Moerasvergeet mij nietje
Moerasvergeet mij nietje
 

Smeerwortel

De Symphytum grandiflorum 'Hidcote Blue' is een mooie vaste plant die in de maanden april en mei bloeit. De bloemen zijn blauw van kleur. In totaal wordt deze plant ongeveer 30 centimeter hoog. Plaats deze plant in de halfschaduw. De Symphytum grandiflorum 'Hidcote Blue' groeit bodembedekkend en kan daarom goed in groepen aangeplant worden in de border. âs Winters verliest deze plant al het blad. Na de winter kunt u de resten van de plant afknippen en zal de plant opnieuw uitlopen. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Smeerwortel
Smeerwortel
 

Gipskruid

De Gypsophila âRosenschleierâ is een bekende variant van de soort Gipskruid. De plant wordt max. 30 cm en heeft smalle, kleine grijsgroene blaadjes. In de maanden juni, juli en augustus verschijnen er talloze, bleekroze bloemetjes aan de ranke bloemstengels. Dit zijn de bekende bloemen, die vaak als opvulling in (rozen)boeketten verwerkt worden. Voor een uitbundige bloei geeft u Gypsophila âRosenschleierâ een plaatsje in de (volle) zon met voedzame grond. Gebruik daarom Tuinplantengrond bij het aanplanten. Vergeet ook niet de plant ieder voorjaar helemaal terug te knippen voor een gezonde groei.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Gipskruid
Gipskruid
 

Oostenrijkse den Boomvorm

De oostenrijkse den (Pinus nigra nigra) heeft een brede kegelvormige kroon die later afplat. Een volwassen oostenrijkse den (Pinus nigra nigra) kan een hoogte bereiken van 25 meter. De stekelige, lange naalden van de oostenrijkse den zijn donkergroen en zitten aan geelbruine takken. De oostenrijkse den heeft een opvallende zwartgrijze schors met diepe groeven. De oostenrijkse den bloeit met onopvallende gele bloemen en krijgt daarna lichtbruine, hangende kegels. De oostenrijkse den groeid het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, licht zure grond in de volle zon. Plaats bij de oostenrijkse den een boompaal en gebruik tuinturf en aanplantgrond bij het planten.

€ 275.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Oostenrijkse den Boomvorm
Oostenrijkse den Boomvorm
 

Lijsterbes struikvorm

De Sorbus Aucuparia, of Lijsterbes, heeft groen geveerde, langwerpige bladeren met een grof gezaagde bladrand. Na de zomer krijgt het blad een prachtige langdurige herfstkleur. In het voorjaar bloeit deze Lijsterbes met mooie witte bloemschermen waar veel bijen en hommels op af komen. Na de bloei vormen zich geleidelijk de oranje- rode vruchten. Deze bladverliezende heester wordt ongeveer 3 meter hoog en komt van nature in Nederland voor. Deze Lijsterbes is zeer winterhard. Door de overvloedige vruchtdracht van de Sorbus Aucuparia gaan de takken vaak hangen. De Lijsterbes trekt veel vogels aan welke gek zijn op de bessen. Van de rijpe bessen kunt u tevens jam, siroop en confituur maken. Voor een gezonde groei en bloei verlangt de Sorbus Aucuparia een zonnige standplaats. Qua grondsoort stelt de Lijsterbes niet veel eisen. Gebruik Aanplantgrond bij het aanplanten.

€ 0.85

Lees meer....

Tuinplant.nl Lijsterbes struikvorm
Lijsterbes struikvorm
 

Rode Hazelnoot

De Corylus avellana 'Red Majestic' is een bladverliezende hazelaar. De takken en stengels van deze struik zijn van onderen af tot boven aan toe gedraaid. In februari/maart bloeit de hazelaar met lange katjes, die van geel naar donkerrood verkleuren. In de zomer vormen zich de hazelnoten, die rond september rijp zijn. De uitlopers van de bladeren zijn felrood gekleur en worden steeds donkerder. Bij het planten is het goed Tuinplantengrond toe te voegen. Snoeien van de Corylus avellana 'Red Majestic' kan na de bloei, maar het is beter om het niet te doen.

€ 22.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Rode Hazelnoot
Rode Hazelnoot
 

Ranonkelstruik

De Kerria japonica 'Pleniflora' is een geelbloeiende sierheester. De twijgjes zijn mooi groen en ook het blad van de Kerria japonica 'Pleniflora' is frisgroen. De plant is vooral geliefd om zijn bloei in april en mei. Er verschijnen dan prachtige, dubbele, boterbloemachtige bloemen. Deze zijn geel en steken mooi af bij het groene blad. Ook in knop is het contrast al prachtig! De Kerria japonica 'Pleniflora' is bladverliezend, maar ook 's winters is de plant mooi door de geelgroene twijgen. De plant reageert heel goed op (forse) snoei. De bloei zal dan nog uitbundiger zijn. De plant is zowel geschikt voor zonnige als voor schaduwachtige plaatsen. Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond.

€ 17.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Ranonkelstruik
Ranonkelstruik
 

Zwarte Vlier

De Sambucus nigra 'Black Beauty' is een veelverkochte sierheester met een grote sierwaarde voor uw tuin. Deze bladverliezende heester heeft stevige, kurkachtige takken. In de vroege zomer bloeit de Zwarte Vlier met prachtige witroze, bloemschermen welke prachtig afsteken tegen het bijna zwarte blad van deze heester! Na de bloei ver schijnen er grote trossen zwart-paarse bessen. De bessen zijn zeer geliefd bij vogels, maar kunnen ook verwerkt worden tot bijvoorbeeld sap en wijn (Vlierbessenwijn). Ook de bloesem van deze Zwarte Vlier is goed te gebruiken voor bijvoorbeeld thee of siroop. De Sambucus nigra 'Black Beauty' verlangt een standplaats in de zon. Deze Zwarte Vlier staat graag in humusrijke, vochthoudende grond. Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond.

€ 14.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Zwarte Vlier
Zwarte Vlier
 

Sneeuwbalspirea

De Physocarpus opulifolius 'Diabolo' is in iedere tuin een blikvanger. Zeker wanneer u combineert met geelbladige struiken of met rose bloeiende grotere vaste planten. De creme-rose schermbloemen hebben iets weg van een vlier en contrasteren mooi met de bladeren.

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Sneeuwbalspirea
Sneeuwbalspirea
 

Wilgenbladzonnebloem

De Helianthus salicifolius valt op met de prachtige, wilgachtige blaadjes. Deze groene blaadjes geven de plant een enorme sierwaarde. In september en oktober bloeit de plant met gele bloemen, die wel wat van zonnebloemen weg hebben. De wilgenbladzonnebloem verlangt een zonnig plekje in de tuin en is zeer geschikt als snijbloem. De plant wordt 250 cm hoog, kies dus zorgvuldig de standplaats uit.Bij het planten Tuinplantengrond gebruiken en de plant helemaal terug knippen na de winter.

€ 2.65

Lees meer....

Tuinplant.nl Wilgenbladzonnebloem
Wilgenbladzonnebloem
 

Wilde Roos

De Rosa Rubiginosa wordt ook wel Egelantier of Wilde Roos genoemd. Deze Wilde Roos komt van nature in Nederland voor en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2,5 meter. Als je de blaadjes van de Rosa Rubiginosa tussen je vingers fijn wrijft dan zullen ze naar frisse appeltjes ruiken. Deze Wilde Roos bloeit uitbundig vanaf juni met alleenstaande, geurende bloemen welke roze- rood van kleur zijn met een wit hart en prachtige gele stampers. Op de bloemen komen veel insecten af, waaronder bijen welke voor de bestuiving zorgen. Na de bloei volgen de rozenbottels, welke bolvormig zijn en felrood van kleur. Vogels zijn gek op de rozenbottels van de Rosa Rubiginosa. Deze Wilde Roos kan goed worden gebruikt voor consumptie. De bloemen kunnen als smaakmaker toegevoegd worden aan bijvoorbeeld azijn, wijn, honing, jam en gelei. De rozenbottels bevatten veel vitamine C en kunnen verwerkt worden tot jam, gelei en siroop. Een veelzijdige plant dus! Door zijn stekels wordt de Rosa Rubiginosa vaak geplant als natuurlijke omheining. Van half oktober tot half april is de Rosa Rubiginosa leverbaar 'uit de volle grond', dit scheelt aanzienlijk in prijs. De Wilde Roos staat graag op een voedselrijke, niet te zure, lichte plek. Aanplanten met Rozengrond.

€ 0.85

Lees meer....

Tuinplant.nl Wilde Roos
Wilde Roos
 

Lepelboom

De Kalmia latifolia is wat onbekende sierheester. Echter, de Kalmia latifolia heeft een adembenemende bloei en staat schitterend in een zonnige border. Bovendien is de plant zeer sterk, volkomen winterhard en nauwelijks vatbaar voor ziektes. Het blad is ovaal met een scherpe punt en glimmend groen. De plant is volledig groenblijvend, dus ook 's winters zorgt hij nog voor kleur. De bloeiperiode is van mei tot juli. Er verschijnen dan trossen van soms wel 30 stervormige, roze bloemen. Een plaatje! Let er wel op dat u de plant op een zonnige plaats zet, het liefst in de volle zon. Hoe meer zon, hoe uitbundiger de bloei zal zijn. Het liefst staat de Kalmia latifolia op een ietwat beschutte plaats in zure grond. Gebruik daarom bij het planten Tuinturf.

€ 27.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Lepelboom
Lepelboom
 

Witte Bes

De Ribes Rubrum 'Witte Parel' is een snelle groeier en zonder snoei wordt deze Witte Bes al snel 2 meter hoog. De Ribes Rubrum 'Witte Parel' is een zelfbestuivende Witte Bes en bloeit in april met onopvallende groen- witte bloempjes in hangende trossen. Daaruit vormen zich na bevruchting de helder geel- witte bessen aan kleine trossen. Deze Witte Bes wordt vooral in de volle zon in juli al rijp. Hoe meer zon de Ribes Rubrum 'Witte Parel' krijgt des te beter de oogst van de bessen. Deze fruitstruik kan tevens perfect als omheining (haag) aangeplant worden. Van de bessen, welke een volle zoete aromatische smaak hebben, kunt u heerlijk sap of jam maken, maar ook vers van de struik zijn de besjes lekker. Snoei de Ribes Rubrum 'Witte Parel' eens in de zoveel jaar voor het behoud van de vorm en vruchtdracht. Na de winter als het niet meer vriest, knipt u de oude takken af. Plaats deze Witte Bes op een zonnige en beschutte plaats in uw tuin in een humusrijke bodem. Aanplanten met Tuinturf en Tuinplantengrond en gebruik in het voorjaar Kleinfruit Voeding voor de bemesting.

€ 9.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Witte Bes
Witte Bes
 

Kiwiplant

De Actinidia deliciosa âJennyâ is één van de oudste Kiwi-soorten. In tegenstelling tot sommige andere Kiwi-soorten is de Actinidia deliciosa zelfbestuivend: er is dus maar 1 plant nodig om voor vruchten te zorgen! Rond juni verschijnen er witte bloemen tussen de grote groene bladeren. Na de bloei beginnen de vruchten zich te vormen en rond oktober kan er geoogst worden. De Kiwi is een echte opgaande klimplant en kan tot 9 m hoog worden! Uiteraard mag er ook gesnoeid worden. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om de Kiwi een (zeer) zonnige standplaats te geven in voedzame aarde. Gebruik daarom Tuinplantengrond bij het aanplanten en mest regelmatig bij met Klimplantenvoeding.

€ 16.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Kiwiplant
Kiwiplant
 

Pluimpapaver

De pluimpapaver of Macleaya cordata heeft een mooi decoratief blad en een prachtige bloei. De max. hoogte van een volwassen in volle bloei is ongeveer 2,5 m. De bloei van de pluimpapaver vindt plaats in juli en augustus. Er verschijnen dan rozewitte pluimen op de stevige stengels. Een prachtig gezicht! Het blad van de Macleaya cordata is grijsgroen. De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goede tuingrond. Gebruik daarom Tuinplantengrond bij het aanplanten.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Pluimpapaver
Pluimpapaver
 

Venkel

De Foeniculum Vulgare, ofwel Venkel, heeft mooi gedeeld fijn blad en is zeer geschikt voor beplanting in uw border. Van mei tot september bloeit deze Venkel met gele schermbloemen. De gehele plant geurt heerlijk naar anijs. De zaden van de venkel staan bekend om hun geneeskrachtige werking. De plant is goed te gebruiken als kruid in bijvoorbeeld thee of salades en de wortel/ knol kunt u gebruiken als groente. Een zeer diverse plant! Na de bloei krijgt het blad een bruin- grijze gloed en kunt u de plant het beste in zijn geheel afknippen. Op dit moment kunt u de wortel/ knol het beste oogsten. Indien u de knol in de grond laat zitten, zal er het volgende jaar een nieuwe Venkelplant uitgroeien. De Venkel kan tot wel 175cm hoog worden. De Foeniculum Vulgare houdt van een zonnige plaats en kunt u het beste aanplanten met Tuinplantengrond.

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Venkel
Venkel
 

Bergesdoorn

De Acer pseudoplatanus 'Worley' is een middelgrote boom die tot ongeveer 15 meter hoog kan worden. De boom heeft een onregelmatige kroonvorm. De bladeren lopen goudgeel uit en verkleuren daarna zacht geelgroen tot groen. Het blad heeft een opvallende, rode bladsteel. De bladrand is sterk gezaagd. Het lichtgekleurde blad is vooral in het voorjaar enigszins zonnebrandgevoelig. De bloemen verschijnen tijdens de bladontwikkeling. Het is een van de betere geelbladige bomen. Stelt slechts geringe eisen aan de bodem.

€ 46.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Bergesdoorn
Bergesdoorn
 

Flessenborstelstruik

De Fothergilla major is een bladverliezende, opgaande heester, die ten onrechte onbekend is. In de maanden april en mei bloeit de heester namelijk met prachtige, witte, rechtopstaande pluimen. De bloemen verspreiden een heerlijke geur. Heel bijzonder is dat aan het begin van de bloei de struik nog geen blad heeft; het blad verschijnt pas tijdens de bloei. Dit blad is glanzend donkergroen, terwijl de onderkant juist blauwachtig is. In de herfst verkleurt het blad naar rood en oranje. De Fothergilla major wordt zo'n 2 meter hoog. De plant doet het zowel goed in volle zon als ook in halfschaduw. Ook qua grondsoort heeft de Fothergilla major geen speciale wensen. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten.

€ 11.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Flessenborstelstruik
Flessenborstelstruik
 

Palmboom

De Chamaerops Humilis (Europese Dwergpalm) is een winterharde (tot -8 celcius) dwergpalm. De Chamaerops Humilis (Europese Dwergpalm) heeft waaiervormige bladeren en een stekelige steel. De groeiwijze van deze dwergpalm is gedrongen en heeft daardoor een struikachtige uitstraling. De Chamaerops Humilis maakt naast zijn eigen stam meerdere stekken waardoor de palm ook al op jonge leeftijd in de breedte toeneemt. De Europese Dwergpalm gedijt het beste op een beschutte plek met voldoende licht. Bij het planten van deze Palmboom kunt u het beste Mediterraan en Palm Grond gebruiken.

€ 59.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Palmboom
Palmboom
 

Japanse rode den

De 'Tonyosho Compacta' bestaat wel, maar dat is een synoniem voor de 'Umbraculifera' en die hebben wij onder die laatste naam in ons assortiment. daarom deze uitgeschakeld.

€ 35.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Japanse rode den
Japanse rode den
 

Herfstpaardenkastanje

De herfstpaardenkastanje Aesculus parviflora valt op door zijn late bloei. De langwerpige opstaande witte bloemen gaan vanaf juli-augustus open. Aesculus parviflora groeit uit tot een mooie brede struik. De Herfstpaardenkastanje wordt circa 250cm hoog.

€ 45.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Herfstpaardenkastanje
Herfstpaardenkastanje
 

Kruisdistel

De kruisdistel (Eryngium planum) wordt ongeveer 125 cm hoog. De groene bladeren van de kruisdistel komen echter maar tot ongeveer 40 cm hoogte. Daarboven zijn er alleen lange stengels met daarop de blauwe bloemen. De kruisdistel gedijt het beste op een standplaats met veel zonlicht en in goede tuinaarde. Zo komt de Eryngium planum bijvoorbeeld heel goed tot zijn recht in een zomerborder. Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond en knip de plant ieder voorjaar af tot op 20 cm hoogte. Tip: U kunt deze plant ook verwerken in een zomers veldboeket!

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Kruisdistel
Kruisdistel
 

Verfijn Resultaten

Woonshops