Zilverwinde

De Convolvulus cneorum is een groenblijvende, dichte heester. Van het late voorjaar tot begin herfst bloeit deze plant met vrij grote, witte bloemen met een geel hart. De bladeren zijn wat klein en zilverkleurig. De Convolvulus cneorum is erg geschikt voor borders, door de kleur en maximale hoogte. Ook komt deze plant veel voor in Mediterane tuinen. Deze heester is winterhard en de bloemen geuren heerlij als ze uitkomen. De Convolvulus cneorum staat graag in de zon of halfschaduw. Veel water heeft hij niet nodig. Ook is het goed bij het planten Tuinplantengrond toe te voegen. De Convolvulus cneorum kan na de bloei gesnoeid worden om mooi in vorm te blijven.

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Zilverwinde
Zilverwinde
 

Cotula, Goudknopje

De cotula of Leptinella is een zeer laag blijvende vaste plant; de max. hoogte is namelijk 5 cm. Hierdoor is de Leptinella uitermate geschikt om grote, onopvallende oppervlaktes mee te laten begroeien en zo onkruid tegen te gaan. De plant heeft heel bijzonder gevormd blad, wat wel wat van varens weg heeft. In juli en augustus bloeit de plant met kleine gele bloemetjes. De plant gedijt het beste in droge grond. Leptinella squalida heeft praktisch geen onderhoud nodig. Weetje: Deze plant is zowel 's zomers als 's winters bladhoudend!

€ 3.16

Lees meer....

Tuinplant.nl Cotula, Goudknopje
Cotula, Goudknopje
 

Cotula, Koperknoopje

De Cotula leptinella âPlattâs Blackâ is een zeer laagblijvende vaste plant; de max. hoogte is namelijk 5 cm. Hierdoor is de plant uitermate geschikt om grote, onopvallende oppervlaktes mee te laten begroeien en zo onkruid tegen te gaan. De Cotula leptinella 'Platt's Black' heeft heel bijzonder zwart gevormd blad, wat wel wat van varens weg heeft. De uiteinden zijn vaak groen gekleurd. In juli en augustus bloeit de plant met kleine gele bloemetjes. De plant gedijt het beste in droge grond. Cotula leptinella 'Platt's Black' heeft praktisch geen onderhoud nodig. Weetje: Deze plant is zowel 's zomers als 's winters bladhoudend!

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Cotula, Koperknoopje
Cotula, Koperknoopje
 

Cotula, Vedermos

De cotula of Leptinella is een zeer laag blijvende vaste plant; de max. hoogte is namelijk 5 cm. Hierdoor is de Leptinella uitermate geschikt om grote, onopvallende oppervlaktes mee te laten begroeien en zo onkruid tegen te gaan. De plant heeft heel bijzonder donkergroen gevormd blad, wat wel wat van varens weg heeft. In juli en augustus bloeit de plant met kleine gele bloemetjes. De plant gedijt het beste in droge grond. Leptinella pyrethrifolia heeft praktisch geen onderhoud nodig. Weetje: Deze plant is zowel 's zomers als 's winters bladhoudend!

€ 3.16

Lees meer....

Tuinplant.nl Cotula, Vedermos
Cotula, Vedermos
 

Grasanjer

De steenanjer is een leuke vaste plant met een volle bloei in de zomermaanden (juni-juli). Er verschijnen dan prachtige, wittebloemetjes. Daardoor is de plant geschikt voor een kleurrijke border. De max. hoogte van deze steenanjer is 20 cm, waardoor het een ideale plant is voor de lage begroeiing en zo onkruid tegengaat. Qua verzorging is de Dianthus plumarius 'Double White' erg makkelijk. De plant kan goed tegen droogte en is dus ook bijzonder goed geschikt voor de rotstuin. Verder is een zonnig plekje gewenst. Een groot voordeel van de steenanjer is dat deze volledig winterhard en zelfs wintergroen is!

€ 2.65

Lees meer....

Tuinplant.nl Grasanjer
Grasanjer
 

Reuzenlavendel

De Perovskia atriplicifolia âBlue Spireâ is een prachtige plant die vanaf juni tot in de herfst bloeit met prachtige blauw-paarse bloemen. De knoppen van de bloemen kleuren van wit naar blauw, en barsten dan in een paarse kleurenpracht uit. De takken en het blad zijn grijs-groen, wat mede de sierwaarde van de Perovskia atriplicifolia âBlue Spireâ bepaalt. Deze plant staat graag in de volle zon. Bemesting is bijna niet nodig, wel is het belangrijk om de plant in het voorjaar goed te snoeien. âs Winters verliest deze plant het blad. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

€ 7.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Reuzenlavendel
Reuzenlavendel
 

Muntstruik

De Prosthanthera cuneata bloeit van mei-augustus met witte bloemen. Binnen in de bloem zitten kleine paarse en oranje vlekjes. Deze wintergroene plant kan maximaal 50 cm hoog worden. Is goed te gebruiken in heidetuinen of als bodembekker in borders. Ook in de voorgrond van een vaste plantenborder is deze plant goed toe te passen. Niet helemaal winterhard.

€ 9.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Muntstruik
Muntstruik
 

Zwart gras

De slangenbaard of Ophiopogon planiscapus 'Niger' is een fraaie en opvallende vaste plant. Soms wordt hij ook bij de siergrassen gerekend, wegens de polvormige groeiwijze. Het blad is langwerpig en paarszwart van kleur. De bloeitijd van Slangenbaard valt in de maanden augustus en september; er verschijnen dan witroze bloemen tussen de bladeren. Heel bijzonder! Ophiopogon planiscapus 'Niger' gedijt het beste in de zon of halfschaduw. Qua grondsoort stelt Slangenbaard niet veel eisen. Voor een gezonde groei en bloei gebruikt u Tuinplantengrond bij het aanplanten.

€ 4.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Zwart gras
Zwart gras
 

Heidebrem

De Genista lydia is een onterecht onbekende sierheester, die een prachtige bloeiwijze heeft. Door de max. hoogte van 50 cm is de plant ideaal voor een border. De takken van de Genista lydia zijn rank en hangen over. Ze zijn felgroen van kleur. In de maanden april en mei bloeit de plant met felgele bloemetjes aan de groene takken. Een schitterende combinatie! Oude, verhoute takken mogen meteen na de bloei verwijderd worden, om zo nieuwe uitloop te bevorderen. De plant is bladverliezend. De plant is zeer winterhard en vereist een standplaats in de volle zon. De grond mag aan de droge kant zijn. Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond. Een kleurrijke aanvulling op iedere tuin!

€ 8.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Heidebrem
Heidebrem
 

Chinese Mammoetboom Watercipres

De Metasequoia Glyptostroboides is een zeer snel groeiende, kegelvormige conifeer. In de West-Europese klimaatzone kan de Metasequoia Glyptostroboides tot 3000cm hoog worden. In China, waar de boom van nature voorkomt, kan hij tot 6000cm hoog worden. Volgroeide exemplaren behoren tot de grootste bomen ter wereld. De scherpe naalden kleuren groen en blauwgroen in de lente en zomer en verkleuren in de herfst naar roodbruin. De Metasequoia Glyptostroboides heeft een dikke, vezelige, roodbruine schors. De Metasequoia Glyptostroboides is zeer winterhard (tot -32 graden Celcius) en bladhoudend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan zowel uw herfst- als uw wintertuin. De Chinese Mammoetboom of Moerascipres komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Metasequoia Glyptostroboides is een zeer sterke plant die zich snel en succesvol kan aanpassen aan zijn omgeving. Ondanks dat gedijt hij het beste op vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 29.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Chinese Mammoetboom Watercipres
Chinese Mammoetboom Watercipres
 

Japanse hulst alternatief voor buxus

De Ilex crenata 'Green Hedge' is een laag blijvende hulst met struikvormige groei die geschikt is als haagplant. De 'Green Hedge' is geschikt voor lage hagen. Het blad staat enigszins bol en is lichtgroen. In de zomer bloeit de 'Green Hedge' met onopvallende witte bloemen, gevolgd door kleine zwarte bessen. De bessen zijn giftig. De 'Green Hedge' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De 'Green Hedge' doet het goed als solitaire heester op de hoek van de border of als snoeivorm, maar komt ook prima tot zijn recht in een haag. De Ilex crenata 'Green Hedge' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

€ 2.43

Lees meer....

Tuinplant.nl Japanse hulst alternatief voor buxus
Japanse hulst alternatief voor buxus
 

Japanse hulst bolvorm

De Ilex crenata 'Convexa' bol is een laagblijvende hulst met struikvormige groei die zeer geschikt is voor piramidesnoei. De 'Convexa' wordt niet hoger van 100cm. Het blad staat enigszins bol en is lichtgroen tot donkergroen. In de zomer bloeit de 'Convexa' met onopvallende witte bloemen, gevolgd door kleine zwarte bessen. De bessen zijn giftig. De 'Convexa' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De 'Convexa' doet het goed als solitaire heester op de hoek van de border, maar komt ook prima tot zijn recht in een haag. De Ilex crenata 'Convexa' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

€ 26.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Japanse hulst bolvorm
Japanse hulst bolvorm
 

Japanse hulst bol buxusvervanger

De Ilex crenata (Japanse hulst) is een groenblijvende bol die goed als vervanger kan worden gebruikt voor de Buxus die wordt aangevreten door de Buxusmot. Deze Japanse hulst is strak geknipt in bolvorm!

€ 18.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Japanse hulst bol buxusvervanger
Japanse hulst bol buxusvervanger
 

Microbiota

De Microbiota decussata is een traag groeiende, laag blijvende, bodembedekkende dwergconifeer die in de breedte groeit. Een volwassen Microbiota decussata kan 50cm hoog en 150cm breed worden, maar doet hier minimaal 10jaar over. Het zachte, vederachtige blad is groen tot felgroen in de zomer en verkleurt in de winter naar roodbrons/roodpaars. De Microbiota is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Microbiota decussata is een weinig eisende plant die het prima doet op verschillende soorten grond, zolang de grond niet te nat is en het zowel naar de zin heeft in de zon als in de halfschaduw. Als de plant eenmaal goed is aangeslagen, kan hij prima tegen droogte. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 11.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Microbiota
Microbiota
 

Japans bloedgras

Het populaire Japans bloedgras (Imperata cylindrica 'Red Baron') is een laagblijvend siergras met opgaande groei. Het Japanse bloedgras (Imperata cylindrica 'Red Baron') wordt maximaal 70cm hoog en heeft groen blad dat bovenaan vuurrode is. Naarmate dit siergras ouder wordt, kleurt het blad steeds roder. De 'Red Baron' is winterhard. De 'Red Baron' komt goed tot zijn recht als kleurige solitair in bijvoorbeeld een herfsttuin, maar doet het ook goed in groepen in combinatie met roze en rode vaste planten. De Imperata cylindrica 'Red Baron' gedijt het beste op droge tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 2.65

Lees meer....

Tuinplant.nl Japans bloedgras
Japans bloedgras
 

Glanshaver

De Glanshaver (Arrhenatherum bulbosum 'Variegatum') is een laagblijvend, bont siergras. De Glanshaver (Arrhenatherum bulbosum 'Variegatum') wordt maximaal 50cm hoog. Het blad van dit siergrasis donkergroen met roomwitte strepen in de lengte en is het mooist in de lente en vroeg in de zomer. In de zomer sterven de bladeren af. Halverwege juni kunt u dit siergras daarom het beste zo ver mogelijk terugsnoeien. De Arrhenaterum bulbosum 'Variegatum' is een makkelijke plant, die, als hij eenmaal goed is aangeslagen, prima tegen droogte kan. De Arrhenatherum bulbosum 'Variegatum' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Glanshaver
Glanshaver
 

Koeienoog

De Buphthalmum salicifolium of Koeienoog is een vrolijke vaste plant met een max. hoogte van slechts 50 cm. Hierdoor is de plant uitermate geschikt voor in de zomerborder. De gele bloemen hebben wel wat van paardenbloemen weg en zijn ook uitstekend geschikt als snijbloem. De plant gedijt het beste wanneer u hem een plaatsje geeft in de volle zon. Verder is het belangrijk dat u de plant ieder voorjaar helemaal af knipt en voldoen Tuinplantengrond gebruikt bij het aanplanten.

€ 1.90

Lees meer....

Tuinplant.nl Koeienoog
Koeienoog
 

Dwergnaaldvaren

De Polystichum setiferum 'Proliferum' is een laagblijvende, bodembedekkende naaldvaren die in de breedte groeit. De 'Proliferum' kan tot 50cm hoog worden. Het groene, geschubde blad is geveerd en contrasteert met de roodbruine schubben op de hoofdnerven. Het nieuwe blad groeit omhoog met groengele scheuten en groeit later in de breedte. De 'Proliferum' is winterhard en behoudt zijn blad in de winter als hij op een beschutte plek staat. De 'Proliferum' doet het prima als solitair, maar komt ook goed tot zijn recht in groepen in de border of als bodembedekker.De Polystichum setiferum 'Proliferum' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, humusrijke grond in de halfschaduw of schaduw. In maart kunt u het bruine blad verwijderen.Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 2.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Dwergnaaldvaren
Dwergnaaldvaren
 

Funkia, Hartlelie

De funkia is een plantensoort die veel overeenkomsten heeft met de Hosta en tot één van de meest sterke vaste planten behoort. Niet voor niets is de plant zo populair en zijn er zoveel varianten van bekend. Deze variant, de Hosta tardiana ´Halcyon´ heeft blauwgroen puntvormig blad rondom de bloemstengels. De bloemstengels verschijnen omstreeks augustus en in september zijn deze in volle bloei met prachtige witpaarse bloemen langs de stengels. Een prachtig contrast met de bladeren! De Hosta tardiana ´Halcyon´ gedijt het beste op een schaduwachtige standplaats in goede tuingrond. Gebruik daarom ook Tuinplantengrond bij het aanplanten. Weetje: Funkia's zijn volledig winterhard en lopen snel in het voorjaar weer uit!

€ 2.65

Lees meer....

Tuinplant.nl Funkia, Hartlelie
Funkia, Hartlelie
 

Lampepoetser

De lampepoetser of Liatris spicata 'Kobold' is een zeer populaire vaste plant, die volledig winterhard is. De bladeren van deze plant zijn langwerpig en glimmend frisgroen. De maximale hoogte die de plant kan bereiken, is zo'n 50 cm. Een volwassen plant kan bovendien 35 cm breed worden. De bloemen verschijnen op vrij dikke, stevige stengels. De bloeitijd valt in de zomer (juli tot en met september). Er verschijnen dan - van onder naar boven - vele kleine lichtroze bloemetjes. De lampepoetser is uitermate geschikt voor de zomerborder en kan ook verwerkt worden in boeketten. Voor een gezonde bloei en groei is het belangrijk dat u Liatris spicata 'Kobold' een plaatsje geeft met voldoende zonlicht in enigszins vochtige grond. Verder moet de plant ieder voorjaar, na de laatste vorst, helemaal teruggeknipt worden. Gebruik Tuinplantengrond voor het aanplanten. Weetje: De lampepoetser is zeer aantrekkelijk voor vlinders!

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Lampepoetser
Lampepoetser
 

Zomeraster

De kalimeris of zomeraster is een onterecht onbekende vaste plant, die een bijzonder lange bloeitijd kent. Vanaf juni tot en met september verschijnen er namelijk vele kleine bloemetjes, blauw met een geel hartje. De max. hoogte die bereikt kan worden, is ongeveer 80 cm. De Kalimeris incisa 'Blue Star' gedijt het beste in de zon of halschaduw. Ieder voorjaar kan de plant tot op 15 cm hoogte gesnoeid worden. Verder is het belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is. Gebruik daarom Tuinplantengrond bij het aanplanten. Tip: U kunt de kalimeris ook gebruiken als snij- of droogbloem!

€ 2.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Zomeraster
Zomeraster
 

Grote Pimpernel

De Sanguisorba officinalis is de inheemse Grote Pimpernel. Deze Grote Pimpernel komt van nature voor als oeverplant langs sloten en rivieren. De Grote pimpernel staat graag op een zonnige plek in een licht vochtige tot natte bodem. Afhankelijk van zijn standplaats kan deze Sanguisorba officinalis 30 tot 150 cm hoog worden, hoe meer vocht en voeding hoe groter de plant wordt). Bij het planten is het goed om de bodem te verijken met tuinplantengrond.

€ 2.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Grote Pimpernel
Grote Pimpernel
 

Rode schildpadbloem

De Chelone obliqua âAlbaâ is een bijzondere vaste plant met mooie witte bloemen. De max. hoogte die de plant kan bereiken, is zoân 50 cm. Hierdoor is de plant uitermate geschikt voor de zomerborder. De witte bloemen, die de plant in de zomermaanden krijgt, geven de plant een sierlijk uiterlijk. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om de Chelone obliqua een standplaats te geven met voldoende zonlicht en vocht. Let er verder op dat de plant voldoende voedsel heeft; gebruik daarom Tuinplantengrond bij het aanplanten en mest de plant bij indien nodig.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Rode schildpadbloem
Rode schildpadbloem
 

Knikkend nagelkruid

De Geum rivale is een kruidachtige plant, die in de winter verdwijnt. Deze Geum is erg geschikt als oeverplant en houd dan ook van veel water. Het blad van deze Geum is groen, glanzend en blijft maar erg laag. Daarbovenuit vormen zich stengeltjes waaraan prachtige, purperrode met crèmekleurige klokjes komen. Na de winter moet de Geum gesnoeid worden om daarna weer goed uit te kunnen lopen. Bij het planten is het goed Tuinplantengrond of Vijveraarde te gebruiken. Deze soort Geum rivale is niet giftig, maar ook NIET EETBAAR!

€ 1.99

Lees meer....

Tuinplant.nl Knikkend nagelkruid
Knikkend nagelkruid
 

Witte lavendel

Lavendel (Lavandula angustifolia 'Alba') is een zeer bekende en geliefde vaste plant. Deze variant, met wiite bloemen, is wat minder bekend dan de 'gewone' paarse. Het blad is spits en grijsgroen van kleur. De bloeitijd valt in de maanden juni, juli en augustus. De totale lengte van de lavendel in volle bloei is max. 50 cm. In de winter blijft de plant halfgroen. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk de Lavandula angustifolia 'Alba' ieder voorjaar helemaal terug te snoeien tot op het kale hout. De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in kalkhoudende, enigszins droge grond. \ Tip: U kunt de lavendel ook gebruiken als snij- en droogbloem!

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Witte lavendel
Witte lavendel
 

Trilgras

De Briza media is een laagblijvend siergras. De Briza media wordt max. 50cm hoog en bloeit van mei tot juni met witte bloemen. Na de bloei ontstaan er kleine, platte zaadhoofdjes die in de wind een ritselend geluid maken, vandaar de Nederlandse naam Trilgras. De Briza media woekert niet, vormt mooie pollen en komt goed tot zijn recht als solitair. De Briza media gedijt het beste op droge tot vochthoudende in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Potgrond gebruiken.

€ 1.90

Lees meer....

Tuinplant.nl Trilgras
Trilgras
 

Japans siergras

De Hakonechloa macra is een laagblijvend Japans siergras. De Hakonechloa macra kan 50cm hoog worden en bloeit in de nazomer met ijle aren. Het blad is donkergroen en verkleurt in de herfst tot geel en oranje in de schaduw en tot lila en paars in de zon. Zodoende is de Hakonochloa macra een kleurrijke aanwinst voor iedere herfsttuin. De Hakonochloa macra is winterhard. De Hakonechloa macra gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed gedraineerde grond in de schaduw. Als de grond voldoende vochtig is, doet hij het ook prima in de zon. Bij het planten kunt u het beste Potgrond gebruiken.

€ 4.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Japans siergras
Japans siergras
 

Nagelkruid

De Geum chiloense 'Mrs. Bradshaw' is een kruidachtige plant, die ook in de winter groen blijft. De bladeren worden ongeveer 30 cm hoog. Daarbovenuit vormen zich stengels waaraan prachtige, karmijnrode bloemen komen. De plant bloeit de gehele zomer. Na de winter moet de Geum gesnoeid worden om daarna weer goed uit te kunnen lopen. De plant breid zichzelf snel uit, waardoor het nodig is de plant eens in de 4 à 5 jaar uit te dunnen. Bij het planten is het goed Tuinplantengrond te gebruiken. Deze soort Geum 'Mrs. Bradshaw' is NIET EETBAAR!

€ 1.96

Lees meer....

Tuinplant.nl Nagelkruid
Nagelkruid
 

Loodkruid

De Cerastostigma plumbagnoides is een bodembedekkende plant die goed tegen droogte kan. Het aardige aan deze plant is, dat de bloei vanaf september tot ver in oktober plaats vindt, wanneer de meeste planten al uitgebloeid zijn. Het blad verkleurt tijdens de bloei van groen naar rood. Het rode blad met de diepblauwe bloemetjes geeft een prachtig geheel. Zeer jonge plantjes beschermen tegen vorst.Bij het planten potgrond gebruiken en de plant helemaal terug knippen na de winter.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Loodkruid
Loodkruid
 

Knolspirea

Filipendula vulgaris heeft gevederd groen blad en witte bloemen van mei tot juli. De bladeren zitten vooral bij de grond, terwijl de bloemen juist bovenin groeien. De plant kan zeer goed tegen zomerse hitte en winterse kou. Ook verdraagt deze Filipendula droge grond goed. Het best is om na de winter de plant helemaal terug te snoeien. Gebruik bij het planten Tuinplantengrond.

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Knolspirea
Knolspirea
 

Vleesbes

De Sarcococca hookeriana humilis is een groenblijvende, dichte heester, die qua uiterlijk veel op Buxus lijkt. De soort is volledig groenblijvend.De Sarcococca hookeriana humilis kent een compacte, langzame groei. Na 10 jaar zal de hoogte ongeveer 2 m zijn. Door de dichte groei is de plant een natuurlijke bodembedekker.Het blad is klein, ovaal en loopt in een smalle punt uit. 's Winters bloeit de plant onopvallend met witte bloempjes. Deze verspreiden een heerlijk, honingzoete geur! Bovendien verschijnen 's winters kleine zwarte bessen.Plant de Sarcococca hookeriana humilis op een beschutte plek in de zon. Let er op dat de grond niet te droog is en gebruik bij het planten Tuinplantengrond.Ideaal als grove haag of bodembedekker!

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Vleesbes
Vleesbes
 

Margriet

De Leucanthemum 'Silver Princess' staat ook wel bekend als de Margriet. Deze sterke Margriet (Leucanthemum 'Silver Princess') bereikt een hoogte van 50 cm en bloeit in de maanden mei tot augustus. Er verschijnen dan witte bloemen met een felgeel hartje die gebruikt kunnen worden als snijbloem. De Leucanthemum 'Silver Princess' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goede voedingrijke tuingrond. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om de planten ieder voorjaar terug te snoeien tot 20 cm hoogte. Gebruik verder Tuinplantengrond bij het aanplanten voor een goede start.

€ 1.90

Lees meer....

Tuinplant.nl Margriet
Margriet
 

Jacobsladder

De Polemonium reptans wordt Jacobsladder genoemd, vanwege het feit dat de zachtlilablauwe bloemen als het ware trapsgewijs aan de bloemstengel staan.Een prachtig gezicht! De bloeitijd valt in de maanden voorjaarsmaanden (april-mei). Doordat de Polemonium reptans niet hoger wordt dan zo'n 40 cm, is deze plant uitermate geschikt voor een plaatsje in de border. Ook als rotsplant kan de Jacobsladder uitstekend toegepast worden. Voor een gezonde groei en bloei plaatst u deze prachtige winterharde plant op een zonnige, liefst goed doorlatende plaats. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten voor een goede beworteling en vergeet niet de plant ieder voorjaar helemaal terug te snoeien.

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Jacobsladder
Jacobsladder
 

Vlinderlavendel

Vlinderlavendel (Lavandula stoechas) is een bijzondere variant van lavendel. Lavandula stoechas bloeit niet alleen bijzonder lang (juni tot september), maar kent ook een opvallende bloeit met grote, geurende bloemen. De bloemblaadjes zijn 'losser' dan bij de gewone lavendel; vandaar de naam vlinderlavendel. De bladeren van de plant zelf zijn grijsgroen en steken prachtig af bij de bloemen. Lavandula stoechas is halfwintergroen en volledig winterhard. De plant gedijt het beste in de volle zon in niet te natte tuingrond. Voor gezonde planten is het belangrijk dat u ieder voorjaar de plant helemaal terugsnoeit tot het oude hout en dat u Tuinplantengrond gebruikt bij het aanplanten. Tip: U kunt de vlinderlavendel ook gebruiken als snij- en droogbloem!

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Vlinderlavendel
Vlinderlavendel
 

Lavendel

Lavandel is een zeer bekende en geliefde vaste plant vanwege zijn prachtige bloei en heerlijke geur. De 'Dwarf Blue' wordt maximaal 50 cm hoog. De bloeitijd valt in de zomer (juni tot augustus) en er verschijnen dan talloze lichtblauwe bloemen tussen de grijsgroene blaadjes. Een prachtige bloei! Ook na de bloeitijd blijven de halfuitgebloeide stengels nog lang staan. Tijdens de winter is de Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' halfgroen. Na de laatste vorst moet de lavendel zo snel mogelijk teruggesnoeid tot op het oude hout! Niet snoeien betekent dat de plant snel verwildert. Lavendel gedijt het beste op een zonnige standplaats in enigszins droge (zand)grond. Tip: Gebruik lavendel ook eens als snij- en droogbloem! Het snoeien van lavendel. Lavendel.pdf Stencil.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Lavendel
Lavendel
 

Heiligenbloem

De Santolina chamaecyparissus of Cipressenkruid is een prachtige vaste plant, die het hele jaar aantrekkelijk is. Het blad van de plant is zilvergrijs en dit contrasteert prachtig met de geurende, gele bloempjes. De Santolina chamaecyparissus komt het best tot zijn recht in een zomerborder of in een bak op het terras of balkon. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om de plant een zonnige standplaats te geven in droge grond. Verder is het verstandig om de plant na de bloei licht te snoeien. Gebruik 9 planten op een vierkante meter en voeg een beetje Tuinplantengrond toe aan de wortels.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Heiligenbloem
Heiligenbloem
 

Andoorn

De Stachys byzantina âBig Earsâ wordt in het Nederlands Ezelsoor of Andoorn genoemd en wordt - in volle bloei - max. 50 cm hoog. Het meest opvallende aan de plant zijn de viltige, grijze, zachte en behaarde bladeren. De bladeren van de âBig Earsâ is nog groter dan die van de andere varianten: tot wel 25 cm lang! Zeker in de winter (de plant is wintergroen) is dit een prachtig gezicht. Naast de bladeren zijn ook de bloemen bijzonder: deze verschijnen in juli en juli aan de bloemstengels. Hun zachtlila kleur past mooi bij de grijze bladeren. Een rustige kleurencombinatie voor een sierlijke tuin! De Stachys byzantina âBig Earsâ gedijt het beste op een zonnige en enigszins droge standplaats. Het is daarom niet nodig om veel Tuinplantengrond te gebruiken bij het planten. Wel raden wij u aan de plant ieder voorjaar helemaal terug te knippen om de plant compact te houden.

€ 2.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Andoorn
Andoorn
 

Vetmuur

De Sagina subulata of Vetmuur is een laagblijvende vaste plant, die oppervlakkig op mos lijkt. Echter, de vetmuur bloeit, in tegenstelling met mos, met vele kleine witte bloemetjes. Deze verschijnen in de periode mei-juli en vormen een fris contrast met de groene blaadjes. De hoogte van Sagina subulata bedraagt meestal tussen de 3 en 4 cm. Door deze geringe hoogte wordt de plant veelal toegepast als bodembedekker langs paden of als rotsplant in oosterse tuinen. Het mooiste resultaat ontvangt u als u 9 planten op een vierkante meter aanplant. Gebruik hierbij Tuinplantengrond.

€ 1.99

Lees meer....

Tuinplant.nl Vetmuur
Vetmuur
 

Vederdistel

De Cirsium rivulare 'atropurpureum' word ook wel Vederdistel of Beekdistel genoemd. De Verderdistel bloeit met rode bloemen van juni tot augustus. De beste standplaats voor de Vederdistel is een plekje in de zon in een voedingrijke vochtige bodem. bij het planten is het goed om tuinplantengrond te gebruiken voor een goede start.

€ 4.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Vederdistel
Vederdistel
 

Cotula Goudknopje

De Cotula squalida is een zeer laagblijvende vaste plant; de max. hoogte is namelijk 5 cm. Hierdoor is de plant uitermate geschikt om grote, onopvallende oppervlaktes mee te laten begroeien en zo onkruid tegen te gaan. De plant heeft heel bijzonder gevormd blad, wat wel wat van varens weg heeft. In juli en augustus bloeit de plant met kleine gele bloemetjes. De plant gedijt het beste in droge grond. Cotula squalida heeft praktisch geen onderhoud nodig. Weetje: Deze plant is zowel 's zomers als 's winters bladhoudend!

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Cotula Goudknopje
Cotula Goudknopje
 

Cotula

De cotula of Leptinella is een zeer laag blijvende vaste plant; de max. hoogte is namelijk 5 cm. Hierdoor is de Leptinella uitermate geschikt om grote, onopvallende oppervlaktes mee te laten begroeien en zo onkruid tegen te gaan. De plant heeft heel bijzonder gevormd blad, wat wel wat van varens weg heeft. In juli en augustus bloeit de plant met kleine gele bloemetjes. De plant gedijt het beste in droge grond. Leptinella potentilla heeft praktisch geen onderhoud nodig. Weetje: Deze plant is zowel 's zomers als 's winters bladhoudend!

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Cotula
Cotula
 

Isotoma

De isotoma een leuke bodembedekker die max. 5 cm hoog wordt en dus zeer geschikt is als rand in een border. Tussen de frisgroene blaadjes verschijnen vanaf juni tot in september (bijna 4 maanden dus!) mooie zachtblauwe bloemetjes. Een prachtig gezicht! Een groot voordeel van deze plant is dat deze de hele winter groen is. De Isotoma fluviatilis is winterhard tot -10 graden. Eventueel kunt u de plant dus afdekken bij verwachte vorst. De isotoma gedijt het beste in de lichte schaduw op een enigszins droge standplaats. De grond mag dus niet te voedselrijk zijn; potgrond gebruiken bij het planten is dan meestal ook niet nodig.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Isotoma
Isotoma
 

Alpenakelei

De Aquilegia alpina (Alpenakelei) is een vaste plant met opvallende blauwe bloemen. De bloemen bloeien in mei en juni. De Alpenakelei wordt maximaal 45 cm hoog. Na de bloei kunnen de bloemen het aan de0 Alpenakelei laten zitten. Hier vormen zich dan zaden, die zorgen voor het voortbestaan van de vaste plant. De bloemen van de Aquilehia alpina zijn ook goed te gebruiken als snijbloemen. De bloemen kunnen gebruikt worden in borders, maar ook in potten op het terras. Het liefst staat de Aquilegia alpina in de halfschaduw op kalkrijke grond. De grond mag licht vochtig zijn. Na de winter kan de vaste plant helemaal teruggeknipt worden, zodat deze in het voorjaar weer opnieuw uit kan lopen. Bij het aanplanten Tuinplantengrond gebruiken.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Alpenakelei
Alpenakelei
 

Tellima

De Tellima grandiflora âRubraâ is een vaste plant die in volle bloei ongeveer 60 cm hoog is. Echter, het blad van de plant blijft vrij laag bij de grond. Hierdoor is de plant zeer geschikt als bodembedekker. Het is mooi bruinrood gekleurd en blijft ook âs winters aan de plant zitten! De groengele bloemen verschijnen aan de lange stengels in mei en juni en zorgen dus voor de max. hoogte van 60 cm. De plant is goed winterhard. Voor een gezonde groei en bloei geeft u de plant bij voorkeur een schaduwrijke, vochige en voedzame standplaats. Verder vereist de plant weinig onderhoud. Zorg er wel voor dat u de plant ieder voorjaar helemaal terugknipt en Tuinplantengrond gebruikt bij het aanplanten.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Tellima
Tellima
 

Trompetbloem

De Campsis tagliabuana âMadame Galenâ draagt de Nederlandse naam Trompetbloem vanwege de prachtige trompetvormige bloemen. Deze bloemen verschijnen in grote trossen tegelijk in de zomermaanden (juli en augustus). De bloemkleur is een mengeling van oranje, roze en rood. Een prachtig gezicht! De Trompetbloem is een uitstekende klimmer die goed toegepast kan worden om bijvoorbeeld muren of pergolaâs te begroeien. Voor een nog betere groei en bloei plant u de Campsis tagliabuana âMadame Galenâ op een zonnige en voedzame plaats en snoei u de plant ieder voorjaar terug. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten. Eventueel kan er later bijgemest worden met Klimplantenvoeding.

€ 13.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Trompetbloem
Trompetbloem
 

Klimhortensia

De Hydrangea anomala petiolaris bloeit met grote witte schermen van ruim 20 cm groot. Deze geweldige bloei is van juni tot September zichtbaar. De klimhortensia klimt met hechtwortels tegen muren en schuttingen op en bereikt dan een hoogte van meer dan 5 meter. Het blad van de klimhortensia is leerachtig en breed ovaal van vorm. De klimhortensia staat graag redelijk zonnig of op een plaats in de halfschaduw. Bladverliezend. Winterhard. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 7.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Klimhortensia
Klimhortensia
 

Hop

De Humulus lupulus is een klimplant waarvan de vruchten gebruikt worden in de bierbrouwerij. In augustus zijn de zeer opvallende, geurende Hop bellen vruchten te zien. Er zit een enorme groeikracht in deze plant waardoor er scheuten kunnen ontstaan van wel 6 tot 8 meter lang. De bloei valt rond eind juni en is onopvallend. Zeer mooi tegen een muur of schutting. Zeer decoratief, ook goed te drogen. En dan als siertak te gebruiken. Bladverliezend. Winterhard. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 12.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Hop
Hop
 

Smalle coniferenhaag

De Smalle coniferenhaag Thuja occidentalis 'Smaragd' is een rustig groeiende, exclusieve haagconifeer met compacte, opgaande groei. De Smalle coniferenhaag Thuja occidentalis 'Smaragd' kan tot 400cm hoog worden. Het blad is smal en compact. De Smalle coniferenhaag Thuja occidentalis 'Smaragd' groeit met lichtgroene scheuten die langzaam iets donkerder kleuren. De Thuja occidentalis 'Smaragd' is zeer winterhard en groenblijvend. Vanwege de compacte groei hoeft u de Smalle coniferenhaag Thuja occidentalis 'Smaragd' niet te snoeien in de breedte. De Thuja occidentalis 'Smaragd' komt het beste tot zijn recht in een haag, die door de kleur en de strakke, compacte groei van de Thuja occidentalis 'Smaragd' een exclusieve aanblik heeft. Tuinplant.nl kweekt veel maten van deze haagconifeer zelf. De Thuja occidentalis 'Smaragd' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturft gebruiken.

€ 1.80

Lees meer....

Tuinplant.nl Smalle coniferenhaag
Smalle coniferenhaag
 

Gele coniferenhaag

De Gele coniferenhaag Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne' is een traag groeiende haagconifeer met opgaande, compacte groei in kegelvorm en is zeer geschikt als haagconifeer. De meeste maten van de Gele coniferenhaag Chameacyparis lawsoniana 'Ivonne' worden door Tuinplant.nl zelf gekweekt. De 'Ivonne' kan tot 300cm hoog worden. Het blad is felgeel tot lichtgroen. De Gele coniferenhaag Chameacyparis lawsoniana 'Ivonne' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Gele coniferenhaag Chameacyparis lawsoniana 'Ivonne' komt het beste tot zijn recht in een strakke haag, maar doet het ook prima als blikvangende solitair op de hoek van de border. De Chameacyparis lawsoniana 'Ivonne' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. De plant verdraagt geen staand water of te natte grond. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 11.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Gele coniferenhaag
Gele coniferenhaag
 

Blauwe coniferenhaag

De Blauwe coniferenhaag Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' is een traag groeiende conifeer met opgaande, compacte groei en is zeer geschikt als haagconifeer. De meeste maten van de Blauwe coniferenhaag Chamaecyparis 'Columnaris' worden door Tuinplant.nl zelf gekweekt. De Blauwe coniferenhaag Chamaecyparis 'Columnaris' kan tot 500cm hoog worden. Het blad is blauw tot zilvergrijs. De Blauwe coniferenhaag Chamaecyparis 'Columnaris' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Blauwe coniferenhaag Chamaecyparis 'Columnaris' komt het beste tot zijn recht in een strakke haag, maar doet het ook prima als blikvangende solitair op de hoek van de border. De Chameacyparis lawsoniana 'Columnaris' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. De plant verdraagt geen staand water of te natte grond. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 9.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Blauwe coniferenhaag
Blauwe coniferenhaag
 

Smal opgaande taxus

De Taxus baccata 'Fastigiata' is een traag groeiende conifeer met opgaande, zuilvormige groei. De 'Fastigiata' kan 1200cm hoog en 400cm breed worden, maar doet hier enkele decennia over. De 'Fastigiata' groeit twee keer per jaar met frisse lichtgroene uitlopers en is goed te snoeien. In de herfst krijgt de plant rode besjes. De 'Fastigiata' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De 'Fastigiata' is zeer geschikt voor vormsnoei en komt goed tot zijn recht als solitair. De Taxus baccata 'Fastigiata' gedijt het beste op goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon, halfschaduw of schaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 20.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Smal opgaande taxus
Smal opgaande taxus
 

Perzikboom

De Prunus persica 'Wassenberger' is een zelfbestuivende perzik. Bloeit in april en mei met lichtroze stervormige bloemen. Geeft perziken die begin september rijp zijn. Ze zijn rond, geel/rood, middelgroot, sappig en goed van smaak. De perzik Wassenberger is een grillige boom. Bladverliezend. Aanplanten in Aanplantgrond.

€ 20.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Perzikboom
Perzikboom
 

Groenblijvende bosrank

De Clematis armandii 'Apple Blossom' is een groenblijvende klimplant. Snelgroeiend. In maart-mei bloemen in kleine trosjes wit/roze. De bloemen zijn licht geurend.

€ 21.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Groenblijvende bosrank
Groenblijvende bosrank
 

Algerijnse klimop

De Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' is een snel groeiende klimplant. De 'Gloire de Marengo' kan tot 400cm hoog worden. Het brede, gelobde blad is groen met een roomwitte rand. In de herfst bloeit de plant met onopvallende geelgroene bloemen, gevolgd door zwarte besjes in de winter. De 'Gloire de Marengo' is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De 'Gloire de Marengo' komt het beste tot zijn recht als bodembedekker of klimplant. De Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, voedselrijke grond op beschutte plaatsen in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Potgrond gebruiken.

€ 7.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Algerijnse klimop
Algerijnse klimop
 

Chinese Sering

De Syringa chinensis 'Saugeana' is een schitterende syring en zal na 10 jaar zo'n 2,5 a 3 m hoog zijn. Daardoor is deze populaire sierheester uitermate geschikt als opvuller in de tuin.De grootste sierwaarde van de Syringa chinensis 'Saugeana' is de prachtige bloei in het voorjaar. Er verschijnen pluimpjes met talloze, geurende lilapaarse bloemetjes tussen het lichtgroene blad.De plant is bladverliezend en zeer winterhard. Voor een gezonde bloei plant u de Syringa chinensis 'Saugeana' op een zonnige standplaats. Gebruik hierbij Tuinturf.

€ 29.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Chinese Sering
Chinese Sering
 

Toscaanse jasmijn

De Trachelospermum jasminoides is vanwege zijn geurende bloemen en het wintergroene blad een populaire klimplant. De toscaanse jasmijn bloeit van mei tot september met talloze witte stervormige bloemetjes. De nieuw uitlopende takken krullen langs een gaaswerk of schutting omhoog, gaan zich niet binden aan een muur. Prachtige plant en een sierlijke waarde! De sterjasmijn in bladhoudend. Bij strenge winters afdekken tegen de vorst. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 7.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Toscaanse jasmijn
Toscaanse jasmijn
 

Bananenboom

De Musa sikkimensis is net als de Musa basjoo bekend om zijn hoge winterhardheid. De bladeren van de Musa sikkimensis zijn sterker en beter bestand tegen wind, ook is de onderkant van het blad rood. Het is een echte blikvanger in de tuin met zijn prachtige bladeren. Er komen bananen aan maar deze zijn niet eetbaar. Planten: met 'Potgrond mediterraan en palm'. Verzorging: iedere maand een handvol koemestkorrel en water geven in droge periodes. Overwinteren: vlak voor de eerste vorst alle bladeren eraf snijden en de plant goed inpakken. Het duurt even voor de bananen-plant in het voorjaar op gang komt. Maar als hij eenmaal begint, gaat het snel!

€ 20.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Bananenboom
Bananenboom
 

Japanse Kornoelje

De Cornus Kousa, of Japanse Kornoelje, is een prachtige vaasvormige struik die tot 6 meter hoog kan worden. Vroeg in de zomer bloeit deze Cornus Kousa uitbundig met prachtige, stervormige witte bloemen. Na de bloei verschijnen de op aardbeien lijkende, decoratieve vruchten welke eetbaar zijn en een exotische zoete smaak hebben. De ovale, glanzende donkergroene bladeren kleuren prachtig rood- paars in het najaar waarna het blad afvalt voor de winter. De Cornus Kousa is als solitair een prachtige struik in uw tuin. Deze Japanse Kornoelje staat het liefst op een beschutte zonnige plek wat een rijke bloei zal stimuleren. Indien nodig kan de Cornus Kousa in maart gesnoeid worden om een mooie vorm te behouden. Aanplanten met Tuinplantengrond.

€ 22.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Japanse Kornoelje
Japanse Kornoelje
 

Veelbloemige kornoelje

De Cornus florida 'Cloud Lineâ is een bladverliezende Kornoelje, die breed uitgroeit. De ovale bladeren zijn spits, groen en in de herfst kleuren ze prachtig roze of rood. In mei en juni bloeit hij rijk met trossen witte bloemetjes. De Cornus florida 'Cloud Lineâ staat het liefst op een plaats, waar hij een dagdeel in de zon staat en in normaal vochtige grond. Bij het planten Tuinplantengrond toevoegen. De plant is zeer winterhard. Indien nodig, kan de Kornoelje in maart gesnoeid worden.

€ 44.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Veelbloemige kornoelje
Veelbloemige kornoelje
 

Pindakaasboom struikvorm

De Clerodendrum trichotomum is een rijkbloeiende, bladverliezende sierheester met grijs/groen, zacht behaard blad. Dit blad geurt sterk naar pindakaas. Aan het eind van de zomer bloeit deze pindakaasboom, die ook op stam te verkrijgen is, met witte bloemen met rode kelkbladeren. Deze worden graag door vlinders en bijen bezocht. Na de bloei vormen zich staalblauwe bessen, die prachtig afsteken tegen de rode kelkbladeren, die eraan blijven zitten. De Clerodendrum trichotomum kan 4 meter hoog worden en het best is, hem in oktober te snoeien. Verder staat hij graag in de zon of half schaduw en heeft hij maar weinig water nodig. Bij het planten Tuinplantengrond toevoegen.

€ 29.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Pindakaasboom struikvorm
Pindakaasboom struikvorm
 

Cypres

De Cupressus sempervirens 'Totum' is een traag groeiende conifeer met smalle, opgaande, zuilvormige groei. De 'Totum' kan 1200cm hoog en 100cm breed worden, de boom blijft dus smal. Het blad is donkergroen. De 'Totum' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De 'Totum' komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair of in kleine groepen. De Cupressus sempervirens 'Totum' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon, uit de wind. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 74.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Cypres
Cypres
 

Krentenboom haagplantsoen

De Amelanchier lamarckii bloeit in april/mei met prachtige en vele witte bloemen. Tegelijkertijd vormt dde krentenboom ook zijn bladeren. Na de bloei worden de eetbare, zwarteblauwe besjes gevormd. De besjes worden graag door vogels gegeten. In het najaar heeft het krentenboompje een prachtige oranjerode herfstkleur. Wordt maximaal 600 cm hoog. Bladverliezend. Aanplanten in Aanplantgrond.

€ 2.10

Lees meer....

Tuinplant.nl Krentenboom haagplantsoen
Krentenboom haagplantsoen
 

Sleedoorn

De eerste wit bloeiende struik aan het eind van de winter is de Sleedoorn, ofwel Prunus Spinosa. De Sleedoorn bloeit vroeg in het voorjaar met een opvallend witte bloemenpracht in houtwallen, hagen en aan de rand van bossen. De bloemen zijn erg waardevol voor bijen, vlinders en vogels. De oudere zijtakken lopen uit in een stekende doorn. Na de bloei komen de bladeren aan de struik en vanaf de zomer tot na de winter zie je de blauw- zwart berijpte bessen aan de struiken zitten. Deze zijn pas eetbaar nadat de vorst goed over de pruimen is heen gegaan. De bessen kunt u goed verwerken in jam, gelei of confituur. Van half oktober tot half april is de Sleedoorn leverbaar 'uit de volle grond', dit scheelt aanzienlijk in prijs. De Prunus Spinosa gedijt goed op een zonnige of halfschaduw plaats op vrij droge tot matig vochtige voedselrijke bosgrond. Aanplanten met Aanplantgrond.

€ 1.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Sleedoorn
Sleedoorn
 

Gewone vlier

De Sambucus nigra bloeit van mei tot juni met grote witte bloemen. Na de bloei vormt deze vlier glimmende zwarte vruchten. Deze bekende gewone vlier dient zonnig tot halfschaduw te staan. De gewone vlier wordt maximaal 500 cm hoog. Leuk toe te passen in een border als opvulling maar ook om zijn prachtige groei en boei. Bladverliezend. Aanplanten in Aanplantgrond.

€ 0.93

Lees meer....

Tuinplant.nl Gewone vlier
Gewone vlier
 

Liguster boomvorm

Deze liguster (Ligustrum ovalifolium 'Aureum') is een bonte liguster met groen blad en een gele rand. Deze liguster (Ligustrum ovalifolium 'Aureum') is half wintergroen dat betekend dat een deel van het blad in de winter aan de boom blijft zitten. Aan deze liguster komen mooie witte bloemen die sterk zoetgeurend zijn. Het is een makkelijke boom die weinig eisen aan de bodem stelt en goed tegen (zee)wind kan. Gebruik aanplantgrond bij het planten en plaats een bbompaal bij de liguster.

€ 1421.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Liguster boomvorm
Liguster boomvorm
 

Japanse bamboe

De Pseudosasa japonica is een bekende Japanse bamboe met hoog opgaande groei die ook geschikt is als haagplant. De Pseudosasa japonica kan tot 400cm hoog worden en heeft een dunne, dichte stammenstructuur met groot, grijsgroen tot groen blad. De Pseudosasa japonica is zeer winterhard (tot -21 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De Pseudosasa japonica maakt nieuwe scheuten onder de grond, dit kunt u tegengaan met wortelbegrenzer. Doet u dit niet, dan gaat de plant woekeren. De Pseudosasa japonica komt goed tot zijn recht als solitair, maar doet het ook prima in een haag.De Pseudosasa japonica wil op vrijwel elke grond groeien, maar gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 13.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Japanse bamboe
Japanse bamboe
 

Gele haagconifeer

De Thuja occidentalis 'Yellow Ribbon' is een relatief traag groeiende haagconifeer met compacte, zuilvormige groei. De 'Yellow Ribbon' kan tot 400cm hoog worden. Het blad is goudgeel. Voor een strakke haag kunt u de 'Yellow Ribbon' twee keer per jaar snoeien. De 'Yellow Ribbon' is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging op uw wintertuin. De 'Yellow Ribbon' is zeer geschikt als haagconifeer, maar doet het ook prima als blikvangende solitair.De Thuja occidentalis 'Yellow Ribbon' gedijt het beste op vochthoudende, lichtzure, voedselrijke grond in de volle zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 3.90

Lees meer....

Tuinplant.nl Gele haagconifeer
Gele haagconifeer
 

Boomvaren

De Dicksonia antarctica is een traag groeiende Australische Boomvaren. De Dicksonia antarctica is geen echte boom: de stam is een zuil van humus met daarin de wortels van de varen. De stam groeit ongeveer 3cm per jaar. De Dicksonia antarctica kan tot 400cm hoog worden. Het blad kan wel 300cm breed worden, is geveerd en staat in rozetvorm op de stam. De prehistorische Dicksonia Antarctica is slecht bestand tegen vorst en droogte. Bij lichte vorst kunt u de bladeren het beste opbinden en de hele plant goed inpakken. Bij droogte is het belangrijk dat de humusstam goed nat blijft. De Dicksonia antarctica gedijt het beste op vochthoudende, goed doorlatende, humusrijke grond in de halfschaduw of schaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 50.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Boomvaren
Boomvaren
 

Wijfjesvaren

De Athyrium filix-feminia 'Rotstiel' is een laagblijvende Wijfjesvaren met opgaande groei in de breedte. De 'Rotstiel' wordt niet hoger dan 40cm. Het frisgroene lancetvormige blad heeft gekartelde randen. De hoofdnerf is rood. Het nieuwe blad groeit eerst omhoog en later in de breedte. De 'Rotstiel' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De 'Rotstiel' doet het prima als solitair, maar komt ook goed tot zijn recht in groepen in de border of als bodembedekker. De Athyrium filix-feminia 'Rotstiel' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, humusrijke grond in de halfschaduw of schaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Wijfjesvaren
Wijfjesvaren
 

Tongvaren

De Asplenium scolopendrium is een laagblijvende Tongvaren die in de breedte groeit. De Asplenium scolopendrium wordt niet hoger dan 40cm. Het groene tot groenblauwe gebundelde, lancetvormige blad is aan de rand gegolfd. De Asplenium scolopendrium is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De Asplenium scolopendrium doet het prima als solitair, maar komt ook goed tot zijn recht in groepen in de border of als bodembedekker. De Asplenium scolopendrium gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, humusrijke grond in de halfschaduw of schaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 2.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Tongvaren
Tongvaren
 

Heucheria

Deze heucheria is een prachtige bladplant met lichtgroene bladeren en roze bloemen. De bladeren komen ongeveer tot 15 cm hoogte, terwijl de roze bloemen op lange stengels staan (tot 40 cm hoogte). De bloeitijd van de heucheria valt in de maanden mei, juni, juli en augustus. Een bijzonder lange bloeitijd dus! De Heucherella tiarelloides is volledig winterhard én wintergroen. 's Winters geniet u dus ook van deze plant! De heucheria kan uitstekend toegepast worden als bodembedekker, maar in een zomerborder zal de plant zeker niet misstaan! Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten.

€ 3.70

Lees meer....

Tuinplant.nl Heucheria
Heucheria
 

Kerrieplant

De kerrieplant (Helichrysum italicum) is een mooie bladplant, waarvan het blad ook in de keuken te gebruiken is. Dit blad is bijzonder opvallend door de zilvergrijze kleur. Dit contrasteert prachtig met de kleine gele bloemetjes, die in juli en augustus verschijnen. De plant wordt ongeveer 50 cm hoog. De kerrieplant gedijt het best in arme grond en op een zonnige standplaats. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om ieder voorjaar de plant geheel af te knippen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is en gebruik Tuinplantengrond voor het aanplanten.

€ 2.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Kerrieplant
Kerrieplant
 

Zandblauwtje

Het zandblauwtje of Jasione laevis 'Blaulicht' is een vaste plant die max. 40 cm hoog wordt. De bloei van het zandblauwtje is zeer opvallend: vanaf juni tot en met augustus verschijnen er vele blauwpaarse ronde bolletjes op de stevige stengels. Voor een uitbundige bloei is het belangrijk dat de plant voldoende zonlicht ontvangt en in schrale grond staat. Het is dan ook niet nodig om potgrond te gebruiken voor het aanplanten. Ook verder is er niet of nauwelijks onderhoud nodig voor de Jasione laevis 'Blaulicht'.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Zandblauwtje
Zandblauwtje
 

Gebroken hartje

Het gebroken hartje is een vaste plant die het zowel in de schaduw als in de zon goed doet: een makkelijke plant dus! De bloei van de Dicentra formosa 'Aurora' is van mei tot en met september. Er verschijnen dan witte, enigszins hangende bloemetjes aan de stengels. Het blad van het gebroken hartje is zacht en geveerd en bevindt zich onderaan de plant. Doordat dit blad de bodem bedekt, kan de Dicentra formosa 'Aurora' goed gebruikt worden om onkruid tegen te gaan. Voor een gezonde plant knipt u ieder voorjaar de plant helemaal af. Gebruik bij het planten Tuinplantengrond.

€ 3.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Gebroken hartje
Gebroken hartje
 

Vrouwenmantel

De Vrouwenmantel (Alchemilla mollis) is een vaste plant met ronde, gekartelde bladeren. Op deze bladeren blijven waterdruppels liggen. Door de mooie vorm is de Vrouwenmantel een mooie aanvulling op uw tuin. De Vrouwenmantel kan maximaal 40 cm hoog worden. In mei en juni bloeit de Alchemilla mollis met gele bloemen. Na deze eerste bloei kunt u in juli de bloemen en een gedeelte van het blad bij de grond afknippen. Hierdoor zal de vaste plant opnieuw uitlopen en opnieuw gaan bloeien. Ook na de winter kunt u de Vrouwenmantel het beste afknippen, hierdoor loopt de vaste plant in het voorjaar weer mooi uit. De vrouwenmantel heeft na een aantal jaren in de tuin de neiging om te gaan woekeren. U kunt dan het beste de nieuwe uitlopers direct met wortel en al uit de tuin verwijderen. Ook kunt u in dat geval in de lente de vaste planten opgraven en scheuren. U plaatst dan een klein stekje van de oude Vrouwenmantel weer terug in de tuin, de rest doet u weg. Deze vaste plant zal het op bijna iedere bodem goed doen en staat graag in de zon of halfschaduw. In de schaduw zal de Vrouwenmantel ook goed kunnen overleven, de bloei is dan wel minder rijk. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

€ 1.60

Lees meer....

Tuinplant.nl Vrouwenmantel
Vrouwenmantel
 

Steentijm

Calamintha nepeta ssp. âNepetaâ (Steentijm) staat vooral bekend om zijn heerlijk geurende blaadjes. Echter, niet alleen de geur, maar ook het uiterlijk van de plant is aantrekkelijk. Vooral de tere, blauwe bloemetjes, die in de zomermaanden verschijnen, zijn sierlijk. Calamintha nepeta ssp. âNepetaâ is een plant die het beste tot zijn recht komt wanneer deze in groepen wordt aangeplant voorin een (kruiden)border. Het is belangrijk om de planten ieder voorjaar helemaal terug te knippen en een beetje Tuinplantengrond te gebruiken bij het aanplanten.

€ 2.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Steentijm
Steentijm
 

Veldbies

De Veldbies (Luzula sylvatica) is een laagblijvend, bodembedekkend siergras. De Veldbies (Luzula sylvatica) wordt 50cm hoog en heeft breed, groen en behaard blad. Van april tot en met juni bloeit de Luzula sylvatica met onopvallende witte bloemen. Na de bloei komen er roodbruine tot lichtbruine zaden aan het siergras. De Luzula sylvatica is winterhard (tot -25 graden Celsius), matig groenblijvend, woekert niet en komt het beste tot zijn recht als bodembedekker in groepen. Ook is het mogelijk om de Veldbuis in een pot te planten. De Luzula sylvatica gedijt het beste op droge tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw, maar stelt geen eisen aan grond of standplaats. Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Veldbies
Veldbies
 

Grote Veldbies

De Luzula sylvatica 'onderbos' is de Grote Veldbies die bloeit in mei tot juni met bruine halmpjes. De Grote Veldbies is een polvormende groenblijvende vaste plant die zich vermeerderd door middel van wortelstokken. De Grote Veldbies staat graag in de halfschaduw in een normale tot lichtvochtige grond.

€ 2.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Grote Veldbies
Grote Veldbies
 

Japanse kardinaalshoed

De Euonymus fortunei 'Minimus' is een bijzonder laagblijvend plantje (max. 10 cm) en is daardor uitermate geschikt als bodembedekker. Het blad is erg klein en stevig. De plant bloeit onopvallend in de maanden mei en juni. Deze bloemetjes zijn groenwit. De Euonymus fortunei 'Minimus' is zeer winterhard en volledig bladhoudend. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte plant. Verder is het belangrijk dat u de plant een plekje in de (volle) zon geeft. Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond.

€ 7.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Japanse kardinaalshoed
Japanse kardinaalshoed
 

Witte Winterheide

De Erica is een laag blijvende winterheide die in de breedte groeit. De Erica kan 50cm hoog worden. Het blad is donkergroen en vanaf oktober bloeit de plant met witte bloemen. De Erica is winterhard en groenblijvend en daardoor een kleurrijke toevoeging op uw wintertuin. De Erica komt het beste tot zijn recht als bodembedekker in groepen. De Erica gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken. De Erica is in veel verschillende kleuren leverbaar en is ook leverbaar als zomerheide.

€ 3.00

Lees meer....

Tuinplant.nl Witte Winterheide
Witte Winterheide
 

Rode Winterheide

De Erica is een laag blijvende winterheide die in de breedte groeit. De Erica kan 50cm hoog worden. Het blad is donkergroen en vanaf oktober bloeit de plant met rode bloemen. De Erica is winterhard en groenblijvend en daardoor een kleurrijke toevoeging op uw wintertuin. De Erica komt het beste tot zijn recht als bodembedekker in groepen. De Erica gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken. De Erica is in veel verschillende kleuren leverbaar en is ook leverbaar als zomerheide.

€ 3.00

Lees meer....

Tuinplant.nl Rode Winterheide
Rode Winterheide
 

Paarse Winterheide

De Erica is een laag blijvende winterheide die in de breedte groeit. De Erica kan 50cm hoog worden. Het blad is donkergroen en vanaf oktober bloeit de plant met paarsrode bloemen. De Erica is winterhard en groenblijvend en daardoor een kleurrijke toevoeging op uw wintertuin. De Erica komt het beste tot zijn recht als bodembedekker in groepen. De Erica gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken. De Erica is in veel verschillende kleuren leverbaar en is ook leverbaar als zomerheide.

€ 3.00

Lees meer....

Tuinplant.nl Paarse Winterheide
Paarse Winterheide
 

Roze Winterheide

De Erica is een laag blijvende winterheide die in de breedte groeit. De Erica kan 50cm hoog worden. Het blad is donkergroen en vanaf oktober bloeit de plant met roze bloemen. De Erica is winterhard en groenblijvend en daardoor een kleurrijke toevoeging op uw wintertuin. De Erica komt het beste tot zijn recht als bodembedekker in groepen. De Erica gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken. De Erica is in veel verschillende kleuren leverbaar en is ook leverbaar als zomerheide.

€ 3.00

Lees meer....

Tuinplant.nl Roze Winterheide
Roze Winterheide
 

Witte bodembedekkende roos

De Rosa 'Crystal Fairy' is een bodembedekkende trosroos die tot 40 cm hoog wordt. Deze roos groeit mooi breed uit en wordt daarom vaak gebruikt als bodembedekker. De bloeiperiode is van eind juni tot begin oktober. Er verschijnen dan talloze kleine, helder witte bloemetjes die in trossen bij elkaar staan. Deze geuren licht. Het blad van de Rosa 'Crystal Fairy' is klein, glanzend en licht stekelig. De plant is bladverliezend maar goed winterhard. Voor een gezonde bloei is het belangrijk om ieder voorjaar de roos flink in te snoeien op 3 tot 5 ogen van de grond. Gebruik bij het planten Rozengrond en bemest in het seizoen met Rozenmest.

€ 12.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Witte bodembedekkende roos
Witte bodembedekkende roos
 

Dwergrhododendron

De Rhododendron imperiditum is een laagblijvende dwergrhododendron die in de breedte groeit. De Rhododendron imperiditum wordt niet hoger dan 40cm. Het stevige blad is grijsgroen. In mei bloeit de Rhododendron imperiditum met prachtige paarse bloemen. De Rhododendron imperiditum is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Rhododendron imperiditum komt het beste tot zijn recht in groepen, maar doet het ook prima als solitair in pot of als bodembedekker.De Rhododendron imperiditum gedijt het beste op zure, droge tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Tuinturf en Rhododendrongrond gebruiken.

€ 8.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Dwergrhododendron
Dwergrhododendron
 

Kornoelje boom

De kornoelje (Cornus amomum) word normaal een vrij compacte struik tot 2,5 m maar wij maken er een klein boompje van met een iets opgesnoeide stam. De kornoelje (Cornus amomum) word dan ongeveer 3,5 meter hoog. Het jonge hout van de kornoelje heeft een mooie roodbruine kleur. Bijzonder mooi aan de kornoelje zijn de helder grijsblauwe en soms blauwzwarte vruchten. Voorafgaand aan de vruchten komen er crème witte iets gele bloemen in de kornoelje. De bladeren van de kornoelje zijn groen met een paars puntje. gebruik bij het planten aanplantgrond en plaats een boompaal bij de boom.

€ 134.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Kornoelje boom
Kornoelje boom
 

Photinia boom

De glansmispelboom Photinia fraseri 'Red Robin' is een prachtig groenblijvende boom. Hij bloeit in april-mei met witte schermen met bloemen die heerlijk ruiken. Het jonge blad van de glansmispel op stam is rood van kleur en dus zeer decoratief. Hij staat het liefst op een kalkhoudende grond op een beschutte plek in de zon of half zon. Tijdens en net na de bloei is het belangrijk om de boom wat bij te mesten. Snoeien: dit kan het beste in het voorjaar (het mag dan niet vriezen en geen zonnige dag zijn!) U snoeit de photinia wanneer dat nodig is met een snoeischaar. Om de plant te verjongen kunt u de boom terugsnoeien tot het oude hout.

€ 152.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Photinia boom
Photinia boom
 

Pronkklokje

De Enkianthus campanulatus is een bladverliezende, breed uitgroeiende heester met rode takken en groepjes dof groen blad. De plant kan 6 meter hoog worden, maar door zijn zeer langzame groei zal dit in de praktijk nooit voorkomen. 10 jaar na aankoop zal de hoogte zo'n 250 cm zijn. In de maanden april en mei bloeit de Enkianthus campanulatus met een overdaad aan trossen klokvormige bloemetjes, zowel onder als boven in de plant. Deze bloemen zijn crémekleurig met rode nerven en steken prachtig af bij het blad. Gedurende de herfst heeft de Enkianthus campanulatus trossen bruine, ovale vruchten tussen het prachtige rode herfstblad. Zowel het blad als de vruchten vallen later af. De plant verlangt absoluut een plek in een zure grond! Hoe zuurder de grond, hoe overdadiger de bloei. Ook een standplaats in volle zon wordt afgeraden. Gebruik bij het aanplanten Tuinturf.

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Pronkklokje
Pronkklokje
 

Hazelaar Hazelnoot

De Corylus Avellana 'Cosford' is een bladverliezende hazelnoot welke bloeit van januari t/m april. Als eerste komen de mannelijke lichtgroene katjes aan de boom, gevolgd door de vrouwelijke onopvallende knopjes met kleine rode kroontjes. De Corylus Avellana 'Cosford' is niet zelfbestuivend. Plaats voor bestuiving een van de volgende soorten om ontwikkeling van hazelnoten te krijgen: Webbs pr. Cob of Halle'sche Riesen. De hazelnoten zijn in september/oktober rijp. De Corylus Avellana 'Cosford' is een van de best smakende hazelnoten en zijn goed te verwerken in diverse gerechten of als tussendoortje. Door de gekronkelde takken en zijn vorm is deze struik zeer decoratief en de takken kunnen ook als snijgroen gebruikt worden. Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond.

€ 25.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Hazelaar Hazelnoot
Hazelaar Hazelnoot
 

Hazelaar, Hazelnoot

De Corylus Avellana Roodpit Lambertsnoot krijgt in het voorjaar, aan de kale takken, hangende, gele katjes. In het najaar (September) zijn de hazelnoten rijp voor de pluk. De hazelnoten zijn zeer smakelijk. Groeit vrij breed, minder hoog.

€ 25.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Hazelaar, Hazelnoot
Hazelaar, Hazelnoot
 

Nectarineboom

De Prunus persica 'Nucip Rubygold' is een zelfbestuivende nectarine Ruby. In het voorjaar bloeit hij met witte bloemen en in de nazomer kunt u de heerlijke, smaakvolle nectarineâs plukken. Goed te snoeien. Zeer winterhard. Bladverliezend. Aanplanten in Aanplantgrond.

€ 20.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Nectarineboom
Nectarineboom
 

Witte Klimroos

De Rosa 'Eloise' is een klimroos die bloeit van juni tot september met creme witte, heerlijk geurende gevulde bloemen. Deze verschijnen herhaaldelijk tijdens de zomermaanden aan de takken. Voor doorbloei is het goed om uitgebloeide bloemen zo veel mogelijk te verwijderen. Kan maximaal 400 cm hoog worden.Heeft donkergroene bladeren. Bij het aanplanten Rozengrond door de bestaande grond mengen en in het seizoen bemesten met Rozenmest.

€ 16.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Witte Klimroos
Witte Klimroos
 

Schuimbloem

De Tiarella wherryi is een polvormende vaste plant en daarom, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tiarella cordifolia, ongeschikt om als bodembedekker te worden toepgepast. De rechtopstaande karakteristieke witte pluimen met een zweem van roze verschijnen in de periode april-mei. Deze vaste plant wordt ongeveer 15 tot 25 cm hoog. Fris groen blad, staat leuk bij andere soorten planten. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen. 9 planten per m2. De Tiarella wherryi is een polvormende vaste plant en daarom, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tiarella cordifolia, ongeschikt om als bodembedekker te worden toegepast. De rechtopstaande karakteristieke witte pluimen met een zweem van roze verschijnen in de periode april-mei. Deze vaste plant wordt ongeveer 15 tot 25 cm hoog. Het blad is frisgroen en staat leuk bij andere soorten planten. Bij het aanplanten is het verstandig om Tuinplantengrond toe te voegen.Gebruik ongeveer 9 planten voor een vierkante meter tuin.

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Schuimbloem
Schuimbloem
 

Klaproos

Deze klaproos (Papaver nudicaule 'Gartenzwerg') heeft zeer opvallende bloemen met verschillende kleuren. De bloeitijd van de plant valt in de maanden juli, augustus en september. Er verschijnen dan rode, oranje én gele klaprozen. Een prachtig gezicht! De plant zelf wordt niet zo hoog; 35 cm is het maximum. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om de Papaver nudicaule 'Gartenzwerg' een zeer zonnige standplaats te geven. Zorg bovendien voor een voedselrijke bodem. Gebruik daarom Tuinplantengrond bij het aanplanten.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Klaproos
Klaproos
 

Reuzenzilverspar

De Abies grandis is een snel groeiende, hoog opgaande spar met smalle kegelvormige groei. De Abies grandis is niet voor niets een Reuzenzilverspar en kan in de West-Europese klimaatzone een hoogte van 4000cm bereiken. In Noord-Amerika, waar de Abies grandis van nature voorkomt zijn er exemplaren die de 8000cm hebben bereikt. De naalden zijn diepgroen en geuren naar sinaasappel. In november en december draagt de Abies grandis roodbruine, cilindervormige kegels. De Reuzenzilverspar is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Abies grandis gedijt het beste op vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw en groeit ook op arme grond, mits de grond vochtig genoeg is. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 34.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Reuzenzilverspar
Reuzenzilverspar
 

Wintereik

De wintereik (Quercus petrea) is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom. De wintereik (Quercus petrea) krijgt in het voorjaar langwerpige, leerachtige, donkergroene bladeren met gele stelen. In mei bloeid de wintereik met gele y katjes die later word gevold door de vrucht in de vorm van eikels. Plaats bij de eik een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten.

€ 88.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Wintereik
Wintereik
 

Italiaanse populier

De italiaanse populier (Populus nigra 'Italica') is een snel groeiende smalle zuilvormige boom. De takken van de italiaanse populier (Populus nigra 'Italica') groeien bijna verticaal aan de boom. het blad van de italiaanse populier is ruitvormig en lichtgroen van kleur. halverwege het voorjaar bloeid de italiaanse populier met rode katjes. Plaats bij de populier een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten.

€ 40.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Italiaanse populier
Italiaanse populier
 

Kust mammoetboom

De Sequoiadendron giganteum is een zeer snel groeiende conifeer met kegelvormige groei. De Sequoiadendron giganteum wordt beschouwd als de grootste conifeer ter wereld. In de West-Europese klimaatzone kan de boom 3000cm hoog worden. In Noord-Amerika, waar de boom van nature voorkomt, kan de boom de indrukwekkende hoogte van 7500cm bereiken. De scherpe, naalden zijn blauwachtig groen en de dikke, vezelige schors is roodbruin. De Kust-mammoetboom is zeer winterhard (tot -30 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De Sequoiadendron giganteum komt met name door zijn snelle groei, het beste tot zijn recht als solitair.De Sequoiadendron giganteum gedijt het beste op goed doorlatende, voedselrijke, licht zure grond in de volle zon.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken.

€ 22.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Kust mammoetboom
Kust mammoetboom
 

Rozenboog

Een rozen-boog maakt uw tuin helemaal af. U mag zelf bij het bestellen de kleur van de rozen aangeven, omdat wij deze in meerdere bloeikleuren kunnen leveren. De boog is al mooi volgroeid en zal in de bloeiperiode vol zitten met prachtige rozen. Plant de rozen-boog aan met speciale rozengrond. Bemest de rozen regelmatig bij met speciale rozenmest, hierdoor blijft de roos uitbundig bloeien. Snoeien verjongt de roos en bevordert de bloei. Vuistregel voor het snoeien: jong en sterk hout blijft staan, oud en zwak hout wordt weggesnoeid.

Lees meer....

Tuinplant.nl Rozenboog
Rozenboog
 

Rode beukenboog

De rode beukenboog Fagus sylvatica 'Atropunicea' wordt geleverd in twee delen die u gemakkelijk aan elkaar kan binden. Mooie rode bladhoudende poort!

€ 224.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Rode beukenboog
Rode beukenboog
 

Stokroos

De Alcea rosea 'Chater's Double Rose' (stokroos) is een vaste plant met grote spierwitte bloemen met een zachtgeel hart. De Alcea rosea 'Chater's Double Rose' kan groeien tot een maximale hoogte van 300 cm. Vanaf het voorjaar is deze stokroos een aanvulling op uw tuin, vanwege het opvallende grote blad aan de lange rechtopstaande stengels. Aan deze stengels komen grote ronde knoppen, die vanaf juni beginnen te verkleuren naar lichtgroen/wit. Deze bloemen blijven bloeien tot eind augustus. De bloemen hebben dubbele bloemblaadjes. Plaats de vaste plant in de zon voor een mooie bloei. Stokrozen zijn tweejarige planten die zichzelf verder zaaien. In ieder tweede jaar zal deze plant bloeien. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

€ 2.20

Lees meer....

Tuinplant.nl Stokroos
Stokroos
 

Japanse Wijnbes

De Rubus 'Phoenicolasius' bloeit in mei/juni. Na de bloei vormen de vruchten die al aanwezig zijn in juli met oranje tot rode kleuren. De vruchten van de Japanse wijnbes kunnen geplukt worden en zijn vers erg smakelijk. De stengels van de Japanse wijnbes zijn bezet met stugge haren die de plant een exotisch uiterlijk geven. Bladverliezend. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 9.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Japanse Wijnbes
Japanse Wijnbes
 

Taybes

De Rubus 'Tayberry' is een heerlijk zoete Frambaam (kruising tussen framboos en braam). Geeft halverwege juli heerlijke grote rode vruchten van wel 5 cm lang. Deze Taybes is makkelijk in onderhoud. Wel heeft deze Frambaam ondersteuning nodig, dus leiden tegen een rek of gaas. Bladverliezend. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 9.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Taybes
Taybes
 

Passiebloem

De Passiflora 'Victoria' bloeit van mei tot september met mooie, bijzondere licht paarse bloemen. De bloemen van de passibloem zijn ongeveer 7 cm. Het is een bijzondere klimplant die draaiend zijn weg moet vinden. Dus tegen een schutting, gaaswerk of paal. Helaas klimt deze niet tegen een muur. Passiebloem is in ons klimaat matig winterhard. Bladverliezend. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 10.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Passiebloem
Passiebloem
 

Vuurdoorn

De Pyracantha 'Orange Charmer' is een groenblijvende, opgaande, dichte heester of klimplant. Heeft langwerpige, glanzende, donkergroene bladeren. In de vroege zomer trossen kleine, witte bloemen. Dit vormen hierna bolvormige, oranje bessen. Winterhard. Moet geleid worden tegen een muur of hekwerk. Hecht niet uitzichzelf.

€ 7.75

Lees meer....

Tuinplant.nl Vuurdoorn
Vuurdoorn
 

Bos rhododendron

De Rhododendron 'Ponticum Roseum' is een rhododendron met opgaande groei in de breedte. De 'Ponticum Roseum' kan tot 250cm hoog worden. Het stevige blad is donkergroen. In mei bloeit de 'Ponticum Roseum' met prachtige lichtpaarse tot paarsroze bloemen. De 'Ponticum Roseum' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De 'Ponticum Roseum' komt het beste tot zijn recht in groepen, maar doet het ook prima als solitair op de hoek van een border of in een haag.De Rhododendron 'Ponticum Roseum' gedijt het beste op zure, droge tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Tuinturf en Rhododendrongrond gebruiken.

€ 12.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Bos rhododendron
Bos rhododendron
 

Duivelswandelstok

De Aralia elata is een bladverliezende sierheester die wel 6 meter hoog kan worden. De plant heeft dunne, sterke, stekelige takken met grote, donkergroene bladeren met talrijke ovale, gepaarde blaadjes.Deze blaadjes zijn groen met een goudgeel randje. Doordat de Aralia elata vooral bovenin blad vormt, ontstaat meestal een struik die van onder kaal is en alleen de bovenste meter blad heeft. Dit geeft een parasolidee. Ideaal voor de exotische tuin! In de zomermaanden en begin van de herfst bloeit de heester met witte, zoetgeurige bloemschermen, die een 30-60 cm lange pluim vormen. Na de bloei vormen zich zwarte besjes, waar verschillende soorten vogels dol op zijn. De Aralia elata is goed winterhard en heeft geen verzorging nodig. Hij groeit in principe op elke grond prima, maar droge, rotsige grond heeft de voorkeur. Plaats de plant in de zon of halfschaduw.

€ 89.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Duivelswandelstok
Duivelswandelstok
 

Lambertsnoot

De Corylus maxima 'Purpurea' is een bladverliezende hazelaar. De takken en stengels van deze struik zijn gedraaid. In februari/maart bloeit hij met lange katjes, die van rood verkleuren. In de zomer vormen zich de lambertsnoten, die rond september rijp zijn. De bladeren zijn purperrood/bruin en scherp gekarteld. De Lambertsnoot kan goed tegen wat droge grond, maar het is dan wel aan te raden bij het planten Tuinplantengrond toe te voegen. Snoeien van de Corylus maxima 'Purpurea' kan na de bloei, maar het is beter om het niet te doen.

€ 14.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Lambertsnoot
Lambertsnoot
 

Sneeuwklokjesboom

De Halesia Carolina is een schitterende meerstammige sierheester welke uit kan groeien tot een kleine boom. Deze Sneeuwklokjesboom groeit bovendien breed uit waardoor het een flinke opvuller zal zijn in uw tuin. Het groene blad van de Halesia Carolina verkleurt in de herfstmaanden naar prachtige felgele tinten voordat het valt. In mei, vóór het uitlopen van het blad, bloeit de Halesia Carolina talrijk met prachtige trossen klokvormige bloemetjes met een oranje hartje. De zuiverwitte kleur van deze bloemen steekt prachtig af tegen de kale takken van de sierheester. In de zomer vormen zich na de bloei sierlijke groene nootachtige vruchten. De Sneeuwklokjesboom is weinig vatbaar voor ziektes en verlangt een zonnige standplaats in een voedselrijke, lichtzure grond. Gebruik daarom bij het aanplanten Tuinturf.

€ 47.95

Lees meer....

Tuinplant.nl Sneeuwklokjesboom
Sneeuwklokjesboom
 

Kolkwitzia

De Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' is een schitterende sierheester, die een prachtige bloei heeft in de maanden mei en juni. Er verschijnen dan klokvormige, roze bloemen met oranje vlekken in de keel. De max. hoogte die de Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' bereikt is 200 cm. De plant groeit uit tot een forse heester, van zo'n 2 meter breed. Ideaal voor achter in een grote tuin! Oude takken en stammen zijn bekleed met schilferahtig schors. Het blad is ovaal en donkergroen. De plant is bladverliezend. Snoei de plant liever niet. De Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' is winterhard en verlangt een zonnige standplaats voor een uitbundige bloei. Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond voor een voedselrijke grond.

€ 11.25

Lees meer....

Tuinplant.nl Kolkwitzia
Kolkwitzia
 

Beverboom Struikvorm

De Magnolia 'Heaven Scent' is een populaire sierheester met een schitterende bloei. Het is een bladverliezende struik die wel 3 m hoog kan worden en dus een goed opvuller is in een grote tuin. De Magnolia 'Heaven Scent' bloeit op de kale, donkerbruine takken in de maand april. Er verschijnen dan grote, geurende, tulpvormige bloemen die een witroze kleur hebben. Eventueel krijgt de plant een tweede bloei in de zomermaanden. Tijdens of na de bloei verschijnt het grote, langwerpige,donkergroene blad. De plant is zeer winterhard. Voor een uitbundige bloei is het belangrijk dat de Magnolia 'Heaven Scent' een zonnige standplaats krijgt in een humeuze bodem. Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond. Een sieraad voor de tuin!

€ 22.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Beverboom Struikvorm
Beverboom Struikvorm
 

Fluweelboom Struikvorm

De Rhus typhina 'Dissecta' is een bladverliezende, breed uitgroeiende, open heester.De plant kan 3 m hoog worden. Heel bijzonder zijn de fluwelige takken, die bedekt zijn met donkergroene bladeren, bestaande uit langwerpige blaadjes. Deze bladeren worden in de herfst stralend oranjerood. Daarna valt het blad af.In juni en juli bloeit de Rhus typhina 'Dissecta' met grote, rechtopstaande pluimen vol met onopvallende witgroene bloemetjes. Na de bloei vormen deze bloemen rode vruchtjes, waardoor het felrode, rechtopstaande pluimen komen. Een schitterend contrast met het donkere blad!Plant de Rhus typhina 'Dissecta' in de volle zon. De plant gedijt op iedere grondsoort. Eventueel mag de Rhus typhina 'Dissecta' gesnoeid worden. Gebruik bij het planten Tuinturf gemengd met eigen grond.

€ 22.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Fluweelboom Struikvorm
Fluweelboom Struikvorm
 

Hondsroos

De Rosa Canina, ook wel Hondsroos genoemd, is een van nature voorkomende roos in Europa. Deze Hondsroos is een losse, recht opgaande struik welke gemakkelijk een hoogte van 3 meter kan bereiken. De Rosa Canina bloeit rijkelijk vanaf juni met grote lichtroze of soms witte, heerlijk geurende bloemen waar veel insecten op af komen, waaronder bijen welke voor de bestuiving zorgen. Na de bloei volgen de rozenbottels, welke ovaal en oranje- rood van kleur zijn en waar de zaden zich in bevinden. Vogels zijn gek op de rozenbottels van de Rosa Canina. Deze Hondsroos kan goed worden gebruikt voor consumptie. De bloemen kunnen als smaakmaker toegevoegd worden aan bijvoorbeeld azijn, wijn, honing, jam en gelei. De rozenbottels bevatten veel vitamine C en kunnen verwerkt worden tot jam, gelei en siroop. Een veelzijdige plant dus! Door zijn stekels wordt de Rosa Canina vaak geplant als natuurlijke omheining. Van half oktober tot half april is de Rosa Canina leverbaar 'uit de volle grond', dit scheelt aanzienlijk in prijs. De Hondsroos staat graag op een voedselrijke, niet te zure, lichte plek. Aanplanten met Rozengrond.

€ 0.96

Lees meer....

Tuinplant.nl Hondsroos
Hondsroos
 

Veelbloemige roos roos

De Rosa multiflora is een sterk groeiende, met veel bloemen, rozen struik. De Rosa multiflora word vooraal toegepast in borders en hagen, dit door zijn maximale hoogte en grillige groei. Bloeit van juni-oktober. Bij het aanplanten Rozengrond toevoegen.

€ 0.96

Lees meer....

Tuinplant.nl Veelbloemige roos roos
Veelbloemige roos roos
 

Viburnum

De Viburnum opulus is een weelderige, bossige heester die ook gebruikt kan worden als haagplant. De Viburnum opulus kan tot 300cm hoog worden en heeft breed, ovaal, gelobd blad. Het blad is in de lente en zomer donkergroen en kleurt in de herfst rood, roze en paars. Vanaf de vroege zomer bloeit de Viburnum opulus met witte bloemen. In de herfst komen er grote trossen met felrode bessen aan de plant die tot diep in de winter aan de plant blijven zitten. De Viburnum opulus is goed winterhard en verliest zijn blad in de winter om in de lente opnieuw uit te lopen. Van half oktober tot half april is de Viburnum opulus leverbaar met kale wortel, dit scheelt aanzienlijk in prijs. De Viburnum opulus gedijt het beste op vochtige, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon, halfschaduw of schaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken.

€ 1.35

Lees meer....

Tuinplant.nl Viburnum
Viburnum
 

Meidoornhaag

De meidoornhaag Crataegus monogyna is een mooie bloeiende haagplant. De meidoorn haag Crataegus monogyna kan tot 300cm hoog worden en heeft donkergroen, ingesneden blad aan doornachtige takken. In mei bloeit de meidoornhaag Crataegus monogyna met kleine, witte bloemen. In de herfst krijgt de plant decoratieve rode besjes. De meidoornhaag Crataegus monogyna is winterhard en verliest zijn blad in de winter om in de lente opnieuw uit te lopen. Van half oktober tot half april is de meidoornhaag leverbaar met kale wortel, dit scheelt aanzienlijk in prijs. De meidoornhaag Crataegus monogyna gedijt het beste op vochtige, voedselrijke grond in de volle zon. Is de plant eenmaal goed aangeslagen, dan kan hij goed tegen droogte. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken.

€ 0.90

Lees meer....

Tuinplant.nl Meidoornhaag
Meidoornhaag
 

Fluweelboom

De fluweelboom (Rhus typhina) is een bladverliezende, breed uitgroeiende, open boom. Opvallend aan de fluweelboom (Rhus typhina) zijn de fluwelige takken die bedekt zijn met donkergroene bladeren, bestaande uit langwerpige blaadjes. Halverwege tot de late zomer komen er in de fluweelboom kleine, groenachtige witte bloemen. De bladeren van de fluweelboom worden in de herfst stralend oranjerood. Aan vrouwelijke exemplaren van de fluweelboom komen tegelijkertijd trossen bolvormige, donkerrode vruchten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten.

€ 214.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Fluweelboom
Fluweelboom
 

Treurboom Honingboom

De treurboom honingboom (Sophora japonica 'Pendula') is een bladverliezende boom met lange, hangende takken. De takken van de treurboom honingboom (Sophora japonica 'Pendula') zijn helemaal bedekt met donkergroene bladeren, wat voor een dicht bladerdek zorgt. Van juli tot september bloeit de treurboom honingboom met kleine, witte bloemen. Deze zijn zo klein dat ze nauwelijks opvallen, maar verspreiden wel een heerlijke zoete geur. De treurboom honingboom groeit niet erg snel omdat de takken afhangend zijn. De hoogte van de treurboom honingboom is sterk afhankelijk van de hoogte die u bestelt. De honingboom gedijt het beste op een zonnige voedzame plaats. Gebruik bij voorkeur tuinplantengrond bij het aanplanten om de wortelgroei te stimuleren en plaats een boompaal bij de boom.

€ 106.50

Lees meer....

Tuinplant.nl Treurboom Honingboom
Treurboom Honingboom
 

Blauwgras

Het Blauwgras (Sesleria heufleriana) is een laagblijvend siergras met opgaande groei. Het Blauwgras (Sesleria heufleriana) wordt maximaal 50cm hoog. Het blad is groen in de zomer en verkleurt gedurende de herfst naar blauw. In april tot en met augustus bloeit de Sesleria heufleriana met kleine paarswitte pluimpjes die iets boven het loof uitsteken en langzaam verkleuren naar donkerpaars tot donkerbruin. De Sesleria heufleriana is winterhard en verliest zijn blad in de winter om opnieuw uit te lopen in de lente. Blauwgras komt het beste tot zijn recht als bodembedekker in groepen, maar doet het ook prima als kleine solitair in pot op balkon of terras. De Sesleria heufleriana gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten van dit siergras kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken.

€ 2.65

Lees meer....

Tuinplant.nl Blauwgras
Blauwgras
 

Bieslook

Allium Schoenoprasum is een kruid dat bolletjes onder de grond vormt. Vanaf het voorjaar verschijnt het blad boven de grond, dat bestaat uit rechtopstaande stengels welke ongeveer 30cm hoog worden. Van juni tot augustus bloeit de Allium Schoenoprasum bovenop deze stengels met paarse bloemen. Zowel de stengels als de bloemen van deze Bieslook zijn eetbaar en te gebruiken in bijvoorbeeld salades. Echter is deze Allium Schoenoprasum een mooie aanvulling in uw tuin als zomerbloeiende borderplant. Om deze Bieslook mooi te houden kunt u de plant het beste laten verjongen door de oudere stengels af te knippen. De jonge scheuten zorgen dan voor frisgroene stengels aan de plant. Bieslook staat het liefst in de zon of halfschaduw. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

€ 2.05

Lees meer....

Tuinplant.nl Bieslook
Bieslook
 

Verfijn Resultaten

Woonshops